Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 15:53 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AKSARAY (AA)- Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' nedeniyle akademik ve idari personeli ziyaret etti. ASÜ Rektörü Acar, ziyarette yaptığı...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AKSARAY (AA)- Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' nedeniyle akademik ve idari personeli ziyaret etti. 

ASÜ Rektörü Acar, ziyarette yaptığı açıklamada, Türkiye’nin çağdaş dünya standartlarını yakalama konusunda hızla ilerlediğini ve bu hızlı ilerleyişe kadınların eğitim seviyelerinin yükselmesinin önemli olduğunu söyledi.

Son yıllarda üniversite sayısının artmasına bağlı olarak özgür ortamların oluşturulmasıyla kadınların yüksek eğitim imkanlarının genişlediğini ifade eden Acar, şunları kaydetti:

''Kadınların eğitim seviyelerinin ve saygınlıklarının yükselmesi, toplumların gelişmişlik düzeyini de yükseltmektedir. Türkiye bu manada çok önemli bir mesafe kat etmiştir. Gerek eğitim, gerek çalışma hayatı, gerekse aile konusunda kadınlara tanınan pozitif ayrıcalıklar, Türkiye’nin bir dünya ülkesi haline gelme sürecine katkıda bulunmaktadır.''

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber