Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Mart 2015 - 16:08 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için Muğla'nın Fethiye ilçesinden bisikletleriyle yola çıkan 4 kadın, yolculuklarını İzmir'de sonlandırdı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

İZMİR (AA) - "Kadına yönelik şiddete dikkati çekmek" amacıyla Muğla'nın Fethiye ilçesinden bisikletleriyle yola çıkan 4 kadın 400 kilometrelik parkuru İzmir'de tamamladı. 

Eslişehir Anadolu Üniversitesi öğrencileri Aysun Buran, Seval Peköz, Emine ve Ezgi Apaydın, Muğla'nın Fethiye ilçesinden bisikletleriyle başladıkları yolculuklarını İzmir'de sonlandırdı. Konak Meydanı'ndaki tarihi Saat Kulesi önüne ulaşan 4 kadını İzmirli bisikletçiler karşıladı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Seval Peköz, Fethiye ilçesinden 9 gün önce yola çıktıklarını bisikletleriyle 400 kilometre yol katederek İzmir'e ulaştıklarını ifade etti. Peköz, amaçlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde İzmir'de olarak verecekleri mesajla kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.

Peköz, şöyle konuştu:

"Amacımız, şiddete uğrayan kadınların sorunlarına dikkati çekmekti. Bu uğurda kadınlar için kolay görülmeyen 400 kilometrelik parkuru sona erdirdik. Bu organizasyonu geçtiğimiz yıl yapacaktık ancak destek bulamadığımız için gerçekleştiremedik. Hiçbir kurumdan destek almadan bu parkuru bisikletlerimizle geçtik. Amacımız kadına yönelik şiddeti sona erdirmek. Her kadın maalesef ki hayatında en az bir kez tacizle karşı karşıya kalıyor. Ancak toplum baskısı nedeniyle bu dile getirilemiyor. Kadına yönelik şiddet ve taciz insanlık suçudur. Bunu bir şekilde dile getirmemiz lazım."

- "Yolda taciz edildik"

İzmir'e gelirken güzergah boyunca özellikle Anadolu kadınının büyük desteğini ve yardımlarını gördüklerini ifade eden Peköz, "Yolculuk boyunca yaşadığımız tek kötü olay, şehirler arası yolda bir TIR şoförü ve araç içindeki kişilerin uzun süre bizi takip ederek sözlü tacizde bulunmasıydı" diye konuştu.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber