Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 16:13 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

HATAY (AA) - CHP İskenderun Kadın Kolları "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla yürüyüş düzenledi.CHP İskenderun İlçe Teşkilatı önünde toplanan grup, sloganlar atarak Anıt...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

HATAY (AA) - CHP İskenderun Kadın Kolları "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

CHP İskenderun İlçe Teşkilatı önünde toplanan grup, sloganlar atarak Anıt Meydanı'na kadar yürüdü.

CHP İskenderun Kadın Kolları adına açıklamada bulunan Çiğdem Dağ, kadınların yaşamın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu söyledi.

Sadece 8 Mart'ın değil yılın 365 gününün dünya emekçi kadınlar günü olduğunu vurgulayan Dağ, kadınların hakları hiçe sayıldıkça toplumda yozlaşmanın artacağını savundu.

Kadın emeğinin günlük yaşantının her yerinde olduğunu ifade eden Dağ, şunları kaydetti:

"Elde ettiği hakları sonuna kadar koruyup, geliştireceği inancıyla tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyor, 158 yıl önce verdikleri emek mücadelesiyle bugünümüze ışık tutan kahraman kadın işçileri şükranla anıyorum. Kadınlarımızın kendi hak ve hakikatleri uğruna, erkek emekçileri de bu mücadeleyi desteklemeye çağırıyorum."

Basın açıklamasının ardından grup, şarkılar eşliğinde halay çekip, Kadınlar Gününü kutladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber