Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 16:13 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

TOKAT (AA) - Tokat'ta bir grup kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadına karşı şiddeti protesto etti.Niksar Kavşağı'nda toplanan grup, "Tokat yerinden oynar, kadınlar özgür...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

TOKAT (AA) - Tokat'ta bir grup kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadına karşı şiddeti protesto etti.

Niksar Kavşağı'nda toplanan grup, "Tokat yerinden oynar, kadınlar özgür olsa" yazılı pankart açarak, tabutlu eylem yaptı.

Dilek Keser, burada grup adına yaptığı açıklamada, bugün dünyanın her yerinde bütün kentlerinde kadınların, eşitlik, adalet, özgürlük, emek, barış ve dayanışma için seslerini ve isyanlarını birleştirdiklerini söyledi.

Kadınların hayatı ve dünyayı kadınlardan yana değiştirmek, örgütlenmek için sokakta olduğunu belirten Keser, "Biz kadınlar yoksulluğu, işsizliği, şiddetin her türlüsünü, savaşı, militarizmi en yoğun ve en ağır biçimiyle yaşamaya devam ettikçe bilinmelidir ki alanlardan çıkmayacağız" dedi.

Grup, açıklamanın ardından şiddete dikkati çekmek için davul eşliğinde halay çekti.

Bir süre slogan atan kadınlar, daha sonra olaysız dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber