Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 16:18 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Sivas'ta, aralarında gelinlik giyen bir kızın da bulunduğu grup, Cumhuriyet Meydanı'nda tiyatro gösterisi sundu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

SİVAS (AA) - Sivas'ta, aralarında gelinlik giyen bir kızın da bulunduğu grup, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tiyatro gösterisi sundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Sivas Şubesi Gençlik Kolları üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. 

Aralarında gelinlik giyen bir kızın da bulunduğu grup, tiyatro gösterisi sunarak kadına yönelik şiddete dikkati çekti. Gruptakiler, daha sonra kadına şiddetle ilgili karikatürleri vatandaşlara dağıttı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Sivas Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Büyükkayın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin son bulmasını istediklerini belirtti.

Büyükkayın, "Milli Mücadele'de kadınlarımızın emeği olmasa, Elif kadın kağnı sürmese, Satı kadın mermi taşımasa bugün bu durumda olmazdık. Bunları unutmayarak kadınlarımıza şiddeti anlatmaya çalıştık" dedi.

Bu arada, Türkiye Liseliler Birliği üyesi bir grup da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kent meydanında basın açıklaması yaptı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber