Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 16:43 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

BOLU (AA) - Bolu'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) İl Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde, 12 sivil toplum kuruluşunun...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

BOLU (AA) - Bolu'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) İl Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde, 12 sivil toplum kuruluşunun katılımı ile kurulan "Bolu Kadın Dayanışması" grubu üyeleri ile vatandaşlar, Bolu Belediyesi önünden Anıt Park'a kadar yürüdü.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın da arasında bulunduğu yaklaşık 500 kişilik grup, burada Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. 

Bolu TSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Orkide İka, yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü birlik ve beraberlik içinde kutladıklarını belirterek "Bundan tam 158 yıl önce, daha iyi yaşam ve çalışma koşulları uğruna okyanus ötesinde 129 kadın işçinin can vermesiyle başlayan dünya kadınlarının bu kutsal ve onurlu mücadelesi, her yıl 8 Mart'ta yakılan yeni bir meşaleyle devam ediyor. Bizler de bu meşalelerden birini burada hep birlikte yakıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

İka, 8 Mart'ın, sosyal statüsü, siyasal görüşü, dili, dini, etnik kökeni ne olursa olsun, içinde yaşadıkları topluma renk, zenginlik ve anlam kazandıran kadınların günü olduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber