Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 16:48 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Elazığ'da, İHH Kadın Kolları üyeleri, basın açıklaması yaptı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kadın Kolları üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Öğretmenevi önünde ellerinde dövizler ve siyah balonlarla bir araya gelen kadınlar adına açıklama yapan Yadigar Namaz, İslam dininin kadına ve aileye büyük önem verdiğini söyledi.

"Afrika ve Asya ülkelerinde büyük güçlerin çıkar savaşları, sömürgeciliğin devam eden etkileri, yoksulluk ve geri bırakılmışlığın sonuçları en fazla kadınları etkilemiştir" diyen Namaz, "Ortadoğu'da yoğunlaşan çatışma alanları da başta Suriye, Filistin ve Irak olmak üzere yüzlerce kadını dul bırakmış, bir o kadarını hapishanelerde mahkum hale getirmiştir, yine kadınları zor şartlar altında mülteci statüsüne düşürmüştür" ifadelerini kullandı.

Namaz, şunları söyledi:

"Savaş nedeniyle 15 bin Suriyeli kadın hayatını kaybederken binlerce çocuk öksüz kalmıştır. 6 bin Suriyeli kadın tecavüze uğramıştır. Halen yüzlerce Suriyeli kadından haber alınamamakta, sağ mı ölü mü oldukları bilinmemektedir. Yine akıbeti belirsiz yüzlerce Suriyeli kadın hapishanelerde türlü işkencelere maruz bırakılmaktadır. Diğer yandan 145 bin Suriyeli kadın, eşleri hayatta olmadığı için ailelerinin geçimlerini temin etmek durumundadır. Bugün Suriyeli kadınların maruz kaldığı tüm bu hak ihlallerinden başta İran olmak üzere Esed rejimine destek veren tüm devletler, kişi ve kuruluşlar sorumludur."

Türkiye'de yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarına da değinen Namaz, bu olayların, İslam medeniyetinin kadına verdiği değerle tezat olduğunu belirtti.

Özgecan Aslan cinayetinin binlerce kadının karşı karşıya kaldığı vahim toplumsal sorunun son örneklerinden olduğunu belirten Namaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadın erkek herkese mutluluk ve barış getirmesini diledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber