Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 16:48 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Zonguldak'ta "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla yürüyüş düzenlendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta  "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"  dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan Zonguldak Kadın Platformu üyeleri, çeşitli sloganlar atarak valilik önüne kadar yürüdü.

Grup adına basın açıklaması yapan Emine Bulut, kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinin ateşinin yüzyıllar önce yaktığını söyledi.

Bu mücadele ateşinin ışığındaki hak arayışının, kadınların emeği ve bedeni üzerindeki baskıya, sömürüye ve şiddete son vermek, güvenli bir yaşam ve güvenceli bir gelecek mücadelesi için yapıldığını belirten Bulut, "Şimdiye kadar verdiğimiz mücadele şiddetin her türlü biçimini ortadan kaldırma, sosyal, siyasal ve ekonomik olarak bizi yok sayanlara karşı 'buradayız' deme kararlılığımızın bir ifadesidir. Bu yılın ilk iki ayında 52 kadın katledildi. Yüzyıllardır kadınların emeğine, kimliğine ve bedenine yönelik saldırı ve şiddet, her geçen gün artarak devam ediyor" diye konuştu.

Daha sonra kadınlar "kadına şiddete hayır" demek için gökyüzüne mor balon bıraktı.  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber