Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valiliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenledi.Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün'ün ev sahipliğinde...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valiliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenledi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün'ün ev sahipliğinde bir otelde gerçekleşen programa, şehit aileleri ve gazi yakınları, koruyucu aileler, sevgi evlerinde kalan çocuklar, askeri ve mülki erkana mensup kişilerin eşleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kadın yöneticiler ve kadın basın mensupları katıldı.

Gül Düzgün, burada yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, kadına şiddet karşısında toplum olarak, birey olarak ve kadınlar olarak bir olmanın önemine işaret etti.

"Kadın gülümserse çocuk gülümser, kadın gülümserse eş gülümser, kadın gülümserse toplum gülümser" diyen Gül Düzgün, konuşmasına şöyle devam etti:

"Milletimiz, kadına verdiği önemi eşleri, anneleri, kızları ve kız kardeşleri adına yaptırdıkları çok önemli eserlerde göstermiştir. Gevher Nesibe, Selçuklu hükümdarlarından I. Kılıçaslan'ın kızıdır. Genç yaşında verem hastalığından vefat eden Gevher Nesibe Hatun’un son isteği yerine getirilmiştir. Hunat Hatun da 1. Alaattin Keykubat’ın eşidir. Oğlu zamanında Kayseri'de kendi adına yaptırılan bir külliyede Hunat Hatun’un ismi halen yaşamaktadır."

Gül Düzgün, kadının, aile içinde gerek çocuklarının yetiştirilmesinde, gerekse kültür unsurlarının nesilden nesile geçirilmesinde köprü vazifesi gördüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin gelişen dünya ile rekabet edebilmesi ve rekabet edebilecek yeni nesiller yetiştirebilmesi için, bizler de bilgi ve beceri düzeyimizi sürekli yenileyerek, sosyal ve ekonomik hayatta var olmalı, gerektiğinde eşimizin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve hatta yeri geldiğinde onun öncüsü olmalıyız."

Müzik dinletisi eşliğinde gerçekleşen programda çocuk evlerinde kalan çocukların doğum günü kutlandı. 

Gül Düzgün, çocuklarla birlikte doğum günü pastası keserek, hediyeler verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber