Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde "Annemin Ormanı"na fidan dikildi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

MALATYA (AA) - Malatya'nın Battalgazi ilçesinde oluşturulan "Annemin Ormanı"na 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla fidan dikildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Ormanlık Alanların Korunması ve Ağaçlandırılmasının Teşvik Edilmesi" çalışması kapsamında Malatya Valiliği ve Orman Genel Müdürlüğünce Orduzu Mahallesindeki ormanlık alanda fidan dikim töreni düzenlendi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı'nın eşi Ayşe Kamçı, burada yaptığı konuşmada, Anadolu'nun bereketli topraklarının bağrında yeşilin her tonunu barındıran bir cennet köşesi olduğunu söyledi. 

Ağaçların sadece bitki değil, bir can, nefes gibi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kamçı, ağaçları dünyanın akciğeri olarak kabul etmeleri gerektiğini ifade etti. 

Kamçı, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve saygıdeğer eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde başlatılan 'Ormanlık Alanların Korunması ve Ağaçlandırılmasının Teşvik Edilmesi' çalışmalarının Malatya adımını atmak ve gelecek nesillere güzel bir eser kazandırmak amacıyla bizler de bugün bir araya geldik. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yeryüzünün en değerli varlığı olan anneleri ölümsüzleştirmek için 'Annemin Ormanı' adını verdiğimiz bu alanda fidan diktik" diye konuştu.

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Kamçı, törene katılanlara teşekkür etti.

Konuşmanın ardından alana 550 çam fidanı dikildi. Programa katılan kadınlara 200 çam fidanı ve karanfil hediye edildi.

Programa, Vali Kamçı, protokol üyeleri ve eşleri ile kadın derneklerinin temsilcileri katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber