Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Mart 2015 - 17:03 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Adıyaman'da bir köyde ilk defa 8 Mart Kadınlar Günü kutlandı- Etkinlikte 80 yaşındaki kadın ilk defa çiçek aldığını söyledi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ADIYAMAN (AA) - Kahta ilçesinde bir köyde ilk defa 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

Kahta Kaymakamlığı ile Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği'nce, Kozaağaç köyünde 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlaması yapıldı.

Etkinlik kapsamında köyde yaşayan kadınlara çiçek dağıtıldı.

Dernek  Başkanı Emine Kardeş, yaptığı açıklamada, gelişmemiş  ve eğitim seviyesi düşük  köylerde  çalışmalar yürüttüklerini belirterek, kadınların, hayatları boyunca kimseye anlatamadıkları sorunlarını kendilerini ilettiğini söyledi.

Hayatlarında hiç çiçek almayan kadınlara çiçek takdim ettiklerini anlatan Kardeş, "Onlar çok mutlu oldu, onların mutluluğu bizim çalışma azmimizi  kamçıladı. Bu insanlarımız  hayatları boyunca çok şeye hasret  kalmışlar" dedi.

Vaize Gül Hicran Kılıç ise İslamiyette kadınların büyük bir değerinin olduğunu dile getirdi.

Etkinlikten sonra köydeki  kadınlara çiçek ve el yazmaları  dağıtıldı.

Köyün en yaşlı kadını Hatice Çelenk, ziyaretten ve ilk defa  kutlanılan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü  etkinliğinden dolayı Dernek Başkanı Emine Kardeş ve Kahta Kaymakamı Dede Baştürk'ün eşi Ebrar Baştürk’e teşekkür etti.

Çelenk, 80 yıllık hayatında ilk defa çiçek aldığını kaydetti.

Programdan sonra  Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği tarafından köydeki  tüm kadınlara yemek ikram edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber