Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Mart 2015 - 17:18 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Manisa'daki bazı sivil toplum örgütlerinin kadın üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş düzenledi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

MANİSA (AA) - Manisa'daki bazı sivil toplum örgütlerinin kadın üyeleri katıldıkları yürüyüşte, kadın cinayetlerinin durdurulmasını, kadına yönelik şiddetin son bulması talebinde bulundu. 

8 Mart Eylem Komitesi tarafından düzenlenen etkinliğe bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütlerinin kadın üyeleri katıldı. 

8 Eylül Caddesi üzerinde toplanan grup, kadına yönelik şiddetinin durdurulmasına yönünde döviz ve pankartlarla taşıyarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. 

Aralarında az sayıda erkeğin de bulunduğu kalabalık, ellerinde kadına .

Grup adına açıklama yapan Fisun Kaplan, kadına yönelik şiddetin son bulmasını istediklerini belirtti. Kadın cinayetlerinin 3. sayfa haberi olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Kaplan "Her gün 5 kadın, kadın olduğu için öldürülüyor. Yargı her seferinde erkekten yana karar veriyorsa kadına yönelik şiddet, kadın katliamları, taciz ve tecavüzler münferit değil sistematiktir" diye konuştu. 

Grupta yer alan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da kadına yönelik şiddetin durdurulması yönünde bir konuşma yaptı.

Öte yandan Manisa Barosu Çocuk ve Kadın Hakları Komisyonu üyesi  avukatlar da Manisa 19 Mayıs Stadyumu önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar  yürüdü. 

Komisyonu Başkanı Nezahat Bölge, yaptığı açıklamada "Birlik beraberlik ve dayanışma günü olan 8 Mart’ta Atatürk ilke ve inkılapları ışığında laik, demokratik hukuk devleti ilkelerine bağlı olan çağdaş Türk kadınları olarak öncelikle yaşama hakkımızın ihlal edilmediği sosyal, ekonomik, çalışma haklarımızın içinde olduğu eşit saygı duyulan toplumsal cinsiyet ayrımcılığının olmadığı bir dünyada yaşama arzusu  ile tüm dünya ve ülkemiz kadınlarının Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz" dedi.

Yürüyüşe Baro başkan adayları da destek verdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber