Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 17:23 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

BİTLİS (AA) - Hizan Kaymakamlığı ile İlçe Müftülüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında etkinlik düzenlendi. Hizan Kültür Merkezinde saygı duruşunda bulunulması, İstiklal...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

BİTLİS (AA) - Hizan Kaymakamlığı ile İlçe Müftülüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında etkinlik düzenlendi. 

Hizan Kültür Merkezinde saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırlattığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'yle ilgili sinevizyon gösterisi izletildi. 

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Kaymakam Sedat İnci'nin eşi Merve İnci, kadın olarak dünyaya gelmenin herkesin bakış açısına göre farklı anlamlar taşıdığını söyledi. 

Allah'ın en kutsal varlık olarak yarattığı insanların anneler tarafından dünyaya getirildiğini anımsatan İnci, "Çocuklar annelerin bakıp büyütülmesiyle hayata hazırlanıyor. Kadına annelik vasfı verilerek cenneti ayaklarının altına seriyor. Yani çekilen zahmette gani gani rahmet var. Rabbim bayanları böyle bir özenle yaratmış" dedi.

Kadınların büyük ilgi gösterdiği etkinlik, yemek ikramının ardından sona erdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber