Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 17:43 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Bursa'da yürüyüş düzenlendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

BURSA (AA) -  Bursa'da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Eğitim-İş, Büro-İş,Genel Sağlık-İş ve Enerji-İş Bursa il temsilciliğine üye ve çoğunluğu kadınlardan oluşan grup sloganlar atarak Atatürk Stadyumu'ndan Şehreküstü Meydanı'na yürüdü.

Meydanda toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Büro-İş Bursa Şube Yöneticisi Zübeyde Aydın, 8 Mart 1857'de New York'ta tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının düşük çalışma saatlerine ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek için greve gittiğini hatırlattı.

Aradan geçen 158 yıla rağmen Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün bir kez daha ayrımcılık ve şiddete karşı eşitlik mücadelesi veren kadınların seslerini duyurma çabasının gölgesinde kaldığını savunarak şöyle konuştu:

"Bir yandan sömürülerine, vurgunlarına acımasızca devam eden ve 'Dünya Kadınlar Günü' diyerek 8 Mart'ın özünü, içini boşaltmak, böylece amacından saptırmak isteyen emperyalistler, diğer yandan kadını acımasızca kullanan Ortaçağcılık. Oysa Amerika'da 40 bin dokuma işçisi kadının 1857'de 18 saate varan çalışma süresine ve ağır çalışma koşullarına başkaldırı günüdür. Ülkemizde kadına yönelik şiddet, kadın emeği sömürüsü, kadın bedeni sömürüsü, kadın yoksulluğu, kadın işsizliği, çocuk gelinler ve okula gönderilmeyen kız çocukları, tacizciyi, tecavüzcüyü, saldırganı koruyup kollayan hukuk sistemi kadınlar önünde en büyük engeller olarak durmaktadır. Biz inanıyoruz ki kadın özgürleşmeden toplum özgürleşmez. Barış, demokrasi, eşitlik ve özgürlük gibi insani değerlerin yok sayıldığı bir dünyada kadınlara yer olmadığının farkındayız. Bu nedenle şiddetsiz ve sömürüsüz bir dünya için mücadeleyi sürdüreceğiz. Kadınlar yaşama karşı gösterdikleri isyan ve inatla toplumu hayata bağlayan kararlılığı armağan ediyorlar."

Cumhuriyet Kadınları Derneği Bursa Şube Başkanı Sultan Yurdanul'un okuduğu şiirin ardından grup dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber