Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Mart 2015 - 17:43 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Ayvacık, Lapseki ve Gelibolu'da etkinlik düzenlendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ÇANAKKALE (AA) -  Ayvacık ve Lapseki'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Ayvacık Belediyesi Yazlık Düğün Salonu'ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, kadınların toplumun ve ailenin temel parçası olduğunu belirterek, "Bu düşünceyle kadın ve erkek eşitliğine cesaret ve özveriyle sahip çıkmalıyız. Her zaman varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların teminatıdır" dedi.

Şahin'in konuşmasının ardından etkinliğe katılan kadınlar eğlendi. 

- Lapseki'deki etkinlik

Lapseki Belediyesince kadınlara yönelik eğlence programı düzenledi.

Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, eşi Hacer Yılmaz ile AK Parti Lapseki Kadın Kolları Başkanı Sevda Kılıç, eski sanayi bölgesinde Belediye Düğün Salonu'ndaki etkinlik öncesi kadınlara karanfil hediye etti. 

Belediye Başkanı Yılmaz, Hazreti Muhammed'in "Cennet annelerin ayağın altındadır" diyerek kadına verilen değeri gösterdiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizde kadınların daha fazla katılımcı olmaları gerektiğini her fırsatta söylüyor. Yaşamımızın, doğumundan ölümüne her anında ihtiyacımız olduğunda yardımlarını hiç esirgemeyen, eğitimimizden, yetişmemize bizleri biz yapan, yüreklerindeki sevgi ve şevkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun."

Yılmaz'ın konuşmasının ardından, pasta kesildi, kadınlar yerel şarkıcılar eşliğinde eğlendi.

- Gelibolu'da, "sessiz yürüyüş"

Gelibolu'da, kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "sessiz yürüyüş" yaptı.

Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ithafına "8 Mart'ta simsiyah" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, Gazi Süleyman Paşa Anıtı önünde toplanan kadınlar Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü.

Gelibolu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Kavas, burada yaptığı konuşmada, "Suçluyuz, kaybettiğimiz tüm kadınlar, hepimiz size karşı suçluyuz. Sevmeyi öğrenemediğimiz, öğretemediğimiz, cinselliği tabulaştırdığımız, kadını insan ve eşit olarak göremediğimiz, aydınlatamadığımız, nefret, kin ve kavgaya alet olduğumuz için hepimiz birer suçluyuz. Bizi asla affetmeyin" dedi.

Konuşmanın ardından grup dağıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber