Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Mart 2015 - 17:48 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Burdur'da "Kadına Yönelik Şiddete Bir Fırçada Sen At" etkinliği düzenlendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

BURDUR (AA) - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Burdur'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Etkinlikler kapsamında Köprübaşı mevkisinden Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş düzenlendi. Daha sonra Vali Hasan Kürklü ve eşi Nesibe Kürklü, İl Emniyet Müdürlüğü'nün kadın personeline karanfil dağıttı.  

 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurdan Kamal, burada yaptığı konuşmada, 8 Mart tarihinin, dünya kadınlarının büyük çaba sarf ederek emeklerini erkeklerle eşitledikleri bir günün hatırası olduğunu söyledi. 

"Kadın kız evlattır, kadın annedir, kadın eştir, ama kadın her şeyden önce insandır" diyen Kamal, şunları kaydetti:

"Bugün kadınlara yönelik sorunları çözmek istiyorsak küçük yaştan itibaren kız erkek ayrımı yapmadan çocuklarda adalet, merhamet, şefkat gibi insani değerlerin içselleştirilmesi gerekiyor. Kadına yönelik sorunu çözmek istiyorsak birbirlerini tamamlamak üzere yaratılmış, insan olma noktasında aynı şerefle haklara sahip olan kadın ve erkeklerin birlikte çaba sarf etmesi gerekiyor."

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Kürklü, AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı üyesi Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından verildi.  

Vali Kürklü, eşi ve diğer protokol üyeleri Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan "Kadına Yönelik Şiddete Bir Fırçada Sen At" etkinliği kapsamında hazırlanan brandaya renkli boyalar ile şekiller çizdiler.

Etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber