Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 18:18 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

BATMAN (AA) - AK Parti Batman İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Bilici başkanlığındaki heyet, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, 2012 yılında "yılın annesi" seçilen 4 engelli...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

BATMAN (AA) - AK Parti Batman İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Bilici başkanlığındaki heyet, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, 2012 yılında "yılın annesi" seçilen 4 engelli çocuk annesi Fatime Güler'i ziyaret etti.

Bilici ziyarette, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamını Güler'e iletti. 

Başbakan Davuoğlu’nun Güler'i ziyaret etmek istediğini ancak yoğun programları nedeniyle programına alamadığını belirten Bilici, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla 4 engelli çocuğu olan ailemizi ziyarete geldik. Buraya Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun selamı ile geldik. Bugünün hayırlara ve barışa vesile olmasını diliyorum" dedi.

Anne Güler ise ziyaretin ve selamın kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

Hasta olan ve sonrasında vefat eden çocuğu için Batman'a yerleştiğini anlatan Güler, şöyle konuştu:

"Allah, Erdoğan’ı, Davutoğlu’nu, Gül’ü başımızdan eksik etmesin. Sürekli onlara duacıyım. İstanbul’da iken Belediye Başkanı Kadir Topbaş sürekli bize yardımcı oluyordu. Buraya geldik kimse kapımızı çalmıyor. Bizi ziyarete gelen bir tek Mehmet Şimşek var. Şimşek’in İstanbul’dan aday olacağını söylediler, üzüldüm. Batman'a gelmeyecektik ama büyük oğlum vardı evliydi. Kanserdi, onun için geldim buraya. 1 buçuk sene tedavi gördü ama rahmet etti. O gidince mecburi burada kaldım. Çocukları ve karısı bizimledir."

Baba Ali Güler de, çocuklarının 7-8 yaşına kadar sağlıklı olduklarını ancak 9 yaşına geldiklerinde ise el ve ayaklarının yavaş yavaş topallaştığını, konuşma yetilerini ise yitirerek yatalak hale geldiklerini dile getirdi.

Kanserden ölen en büyük oğlu ve 3 yıl önce bir engelli evladını kaybettiğini ifade eden baba Güler, "Eşimle birlikte 4 engelli çocuğumuza bakıyoruz. Çok zahmet çekiyoruz. Allah’ın imtihanıdır ne yapalım, Allah devletimizden razı olsun. Eğer bu maaşı, bu yardımı vermeseydi, ne yapardık bilmiyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Bilici ve beraberindekiler daha sonra Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıklar Hastanesi’ne giderek 8 Mart’ın ilk bebeği olan Fuat-Medine Güneş çiftinin kız çocuklarını ziyaret etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber