Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Mart 2015 - 18:28 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Türkiye'nin 64 ilinden ve KKTC'den Tarsus'a gelen kadınlar, Özgecan Aslan için yürüdü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

MERSİN (AA) - Türkiye'nin 64 ilinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Tarsus ilçesine gelen kadınlar, Özgecan Aslan anısına düzenlenen etkinliğe katıldı.

Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, kadınlar Özgecan Aslan için Aznakay Parkı'ndan Cumhuriyet Alanı'na kadar sessiz yürüdü. Yürüyüşte kadınlar, "Suça hoşgörüye son", "Özgem canım yanıyor", "Erkeklerin sevgisi her gün 3 kadın öldürüyor" dövizleri taşıdı.

Yürüyüş, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Sema Kendirci Uğurman'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla son buldu.

Uğurman, burada yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadın sorunlarının değerlendirilip, tartışıldığı bir dayanışma günü olduğunu belirtti.

Hayatın her alanında kadına yönelik şiddetin giderek katliama dönüşmesini protesto etmek için alanlarda olduklarını ifade eden Uğurman, "Kadını baskıdan, şiddetten ve eşitsiz konumundan kurtaracak, söz ve karar mekanizmalarında eşit temsilini sağlayacak gerçek demokrasiye ulaşıncaya kadar mücadelemizin süreceğine söz veriyoruz" dedi.

Öte yandan yürüyüşe, Kaymakam Hasan Göç ve Belediye Başkanı Şevket Can da katıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber