Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 08 Mart 2015 - 19:13 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyeleri ve kadın cinayetine kurban giden aile yakınlarının oluşturduğu grup, kadınların öldürülmesini...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyeleri ve kadın cinayetine kurban giden aile yakınlarının oluşturduğu grup, kadınların öldürülmesini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

İsmet İnönü Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde toplanan grup, slogan atarak Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü.

 Burada grup adına açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu İl Temsilcisi Fatma Kurt, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Yaşama hakkı için mücadele eden kadınlarla birlikte yürüdüklerini belirten Kurt, şunları kaydetti:

"Kadınlar haklarını kullanmak için öldürülüyor. Kadınların yaşam hakkı için mücadele ediyoruz. Kadınların uğradığı şiddetin son noktası olan cinayetleri durdurmak için ve bütün haklarımızla beraber, en temel insani hakkımız olan yaşama hakkımızı alabilmek için uğraşıyoruz. Şuan acil yerine getirilmesi gereken bir çözüm olarak kadın katillerine ağırlaştırılmış hapis cezası verilmeli." 

Programa, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde eski eşi tarafından öldürülen Emine Baş'ın babası Sabri Us, Bilecik'ten gelen Hülya Cabı'nın annesi Gül Cabı ve kocası tarafından öldürülen Şeker Dikbıyık'ın akrabası Saliha Uyar'da katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber