Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Mart 2015 - 19:23 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Giresun Kadın Platformu tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla kadınlara şiddete dikkat çekmek için yürüyüş düzenlendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

GİRESUN (AA) - Giresun Kadın Platformu tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla kadınlara şiddete dikkat çekmek için yürüyüş düzenlendi. 

Atatürk meydanından başlayan yürüyüş Debboy mevkiinde sona erdi.

Yürüyüş sırasında kadınlar, ellerinde kadınlara yönelik şiddeti protesto eden pankartlar taşıdı, sloganlar attı. 

Yapılan yürüyüşün ardından platform adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Kadın Sekreteri Iraz Birleş, cinsiyet ayrımcılığı da dahil olmak üzere hertürlü ayrımcılığa son verilmesini istediklerini söyledi.

Birleş, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini kaydederek, "Bugünün ruhuna uygun olarak mücadele eden kadınlar yıllardır alanlarda taleplerini haykırdılar, haykırmaya da devam ediyorlar. Bu siyasi bir mücadeledir. Emek mücadelesinin bir parçasıdır. Örgütlü kadınla özgür bir toplum yaratmak için sokaklardayız" dedi.

Basın açıklamasının ardından yürüyüş sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber