Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Mart 2015 - 21:13 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğünce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.Şehir Stadyumunda yürüyüş parkurunda düzenlenen yürüyüşe İl Halk...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğünce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Şehir Stadyumunda yürüyüş parkurunda düzenlenen yürüyüşe İl Halk Sağlığı Müdürü Muhsin Hayyam Elçi, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü çalışanları ve kadınlar katıldı.

Yürüyüşe katılan kadınlar üzerinde "kadına şiddete hayır" yazan tişörtler giydi.

Elçi, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, ülkemizde resmi kayıtlara göre 13 bin, resmi olmayan kayıtlara göre ise 50 bine yakın kadın eşinden, ailesinden veya çevresindekilerden şiddet gördüğünü söyledi. 

"Sağlık çalışanlarına ve kadına yönelik şiddetin azaltılması amacıyla birçok kanun ve yönetmelik çıkarılmasına karşın şiddetin azalmadığı görüldüğünü belirten Elçi, "Şiddetin önlenmesi, toplumsal bilincin oluşması ve farkındalığın yükseltilmesi adına kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları el ele vererek üst düzeyde çalışmalar yapması gerekmektedir. Bu vesile ile hayatımızın her alanını güzelleştiren ve dünyamızı daha yaşanacak bir yer haline getiren ve sağlık alanında fedakarca çalışan kadınlarımız başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber