Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 13:13 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen organizasyonda 180 dağcı Uludağ'da zirve tırmanışı yaparak, kadına şiddeti protesto etti

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesinin sponsorluğunda Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliğince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen organizasyonda, 180 dağcı Uludağ'da zirve tırmanışı yaparak, kadına şiddeti protesto etti.

Etkinlik kapsamında ilk olarak 50 dağcı, teleferikle Uludağ Oteller Bölgesi'ne çıktı ve oradan maden bölgesine kadar yürüyerek kamp kurdu.

Geceyi burada geçiren dağcılar, pazar sabahı ise 2 bin 543 metre yükseklikte Uludağ zirvesine bir tırmanış gerçekleştirdi.

Zirvede dünya kadınları için saygı duruşunda bulunularak, kadına yönelik şiddete tepki gösterildi.

Öte yandan Türkiye'nin farklı illerinden lisanslı dağcıların yanında Arnavutluk, Karadağ, Kosova ve Makedonya’dan gelen 16 dağcının da aralarında bulunduğu 130 kişilik ikinci grup da pazar günü teleferikle Oteller Bölgesi'ne çıktı. Ekip buradan Bakacak Bölgesi'ne kadar gidiş dönüş olmak üzere 6 kilometre yürüyüş gerçekleştirdi.

Bakacak bölgesinde toplanan grup, Özgecan Aslan başta olmak üzere tüm şiddet mağduru kadınları andı. Daha sonra Oteller Bölgesi'ne dönen dağcılara Büyükşehir Belediyesi tarafından köfte ekmek ikram edildi.

Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Nazif Makas, etkinliğin tüm sorumluluğunun kadın dağcılara ait olduğunu belirterek, "Bu etkinlik başta olmak üzere tüm faaliyetlere katkı veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür ederiz" diye konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber