Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 16:23 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanlığı tarafından etkinlik düzeldi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AFYONKARAHİSAR (AA) - AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzeldi.

Bir termal otelde düzenlenen etkinlikte konuşan AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, 8 Mart'ın çıkış noktasının aslında çok vahim bir olay olduğunu söyledi.

1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40 bin dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladığını belirten Ertük, şöyle konuştu:

"Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. Bu olay neticesinde her yıl anma törenleri düzenlenmeye başlandı. 1900'lerin başında Almanya ve Rusya bugünü Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak anmaya başladı. Ancak Amerika bugünü ancak 1960'ta kabul edebildi. Türkiye'de ise 1921 yılında ilk kez kutlanmaya başlandı. 2010 yılında kadına ve kadınla birlikte çocuklar, özürlüler, yaşlılar, şehitler, gaziler, dul ve yetimler anayasa da pozitif ayrımcılığa tabi tutulabileceği kararlaştırıldı. Görüldüğü üzere AK Parti hükümetlerinin 12 yıllık bir süreçte kadınımıza yönelik yaptığı icraatlar buraya detaylarıyla anlatamayacak kadar çok ve şumüllüdür."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber