Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 09 Mart 2015 - 16:28 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AĞRI (AA) - İl Emniyet Müdürlüğünce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenledi.Polis Evinde düzenlenen programa, Ağrı Valisi Musa Işın'ın eşi Tuba Işın, İl Emniyet...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AĞRI (AA) - İl Emniyet Müdürlüğünce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenledi.

Polis Evinde düzenlenen programa, Ağrı Valisi Musa Işın'ın eşi Tuba Işın, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Kerdiğe'nin eşi Nadime Fırat Kerdiğe, kurum müdürlerinin eşleri ve emniyet müdürlüğü personelinin eşleri katıldı.

Işın, yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tüm dünyada kadınların istismardan, horlanmaktan, ayrımcılıktan, şiddete maruz kalmaktan ve kötü muameleye tabii tutulmaktan kurtulmasına vesile olmasını temenni ettiğini dile getirdi.

Kadının toplumun temel direği olduğunu ifade eden Işın, "Toplumda kadının şekillendirmediği hiçbir alan yok. Toplumu inşa eden kadındır. Böyle değerli ve toplum için vazgeçilmez bir varlığın hala ülkemizde ve dünyada hak ettiği değerde ve konumda olmaması son derece üzüntü vericidir" dedi.

Kadın mutluysa toplumun da mutlu olduğunu belirten Işın, şunları kaydetti:

"Kadın huzurluysa toplum huzurludur. Kadın refah içindeyse toplum da refah içindedir. Tam tersi kadın sefaletteyse toplum da sefalet içindedir. Kadını aşağılayan, hor gören, ikinci sınıfa tabii tutan toplumlar, asla medeni olamazlar. Bizim dinimizde, gelenek ve göreneklerimizde kadının yeri daima yüksektir. Cahiliye Devrinde, kız çocukları anne babalar için utanç vesilesi olarak kabul edilmekteydi ve kızlar diri diri toprağa gömülmekteydi. Peygamber Efendimize, derhal bu uygulamayı ortadan kaldırmıştır ve kadının hakir görüldüğü dönemlerde bile 'cennet annelerin ayakları altındadır' hadisi ile kadını toplumun en üst seviyesine çıkarmıştır."

Günümüzde toplumun yapısına yakışmayan şiddet olaylarının gün be gün arttığına dikkat çeken Işın, toplumun tüm kesimlerinin, kadın erkek ayırt etmeksizin, bu vahşetle mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

Işın, şunları kaydetti:

"Anne olarak çocuklarımıza pozitif eğitim vermek zorundayız. Onları adalet duygusuyla büyütmeli ve yetiştirmeliyiz. Eşlerimizin, kardeşlerimizin vicdanlarına seslenmeliyiz. Yaşanan sorunların temelinde, kaynağında eğitim ve bilinçlendirme eksikliği yatmaktadır. Özellikle kız çocuklarının eğitilmesi, cehaletten kurtarılması gerekmektedir. Kızlarımızı cehaletten kurtardığımız zaman şiddeti ve ayrımcılığı da ortadan kaldırabiliriz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber