Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 16:53 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar günü

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürülüğünün iş birliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.Cahit Sıtkı Tarancı...

8 Mart Dünya Kadınlar günü

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürülüğünün iş birliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Hüseyin Aksoy, kadınların toplumun temel direği olduğunu belirtti.

Kız çocuklarının eğitiminden yoksun bırakılmalarına değinen Aksoy, "Kız çocukları en doğal hakları olan, okumaktan yoksun bırakılıyor, kimse bu hakkı ellerinden alamaz. Çocuklarımızın eğitim hakkından yoksun kalmamaları açısından hepimize önemli görevler düşüyor. herkes üstünde düşeni yapmalı" dedi.

Aksoy, şöyle konuştu:

"Kadını bilinçlendirmek ve topluma kazandırmak adına, kadınlara yönelik olarak yürüttüğümüz çalışmalar var. Kadınlarımızın seçimle gelinen alanlarda daha çok yer almalarını arzu ediyoruz. Özellikle ekonomik yaşamda daha fazla yer almalarını istiyoruz. Bu noktada kadınlarımızın kendilerini geliştirmelerini kendilerine olan güvenlerini  en üst seviyeye getirmeleri bakımından büyük önem taşıyor. Biz kadınlarımızı her noktada her görevi  yapabilecek kapasitede görüyoruz  ve onların bu tür görevler üstlenmesinden büyük mutluluk duyuyoruz."

Etkinlikte Ali Aktaş şarkıları eşliğinde folklor grubu halk oyunlarını oynandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber