Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Mart 2015 - 10:58 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KONYA (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Konya Temsilciliği üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Konya'daki sivil toplum kuruluşlarının kadın üyeleriyle bir araya geldi.Sivil...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KONYA (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Konya Temsilciliği üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Konya'daki sivil toplum kuruluşlarının kadın üyeleriyle bir araya geldi.

Sivil toplum kuruluşları arasında ağ oluşturmak amaçlı düzenlenen toplantıların ilki KADEM binasında, Anadolu Aile Derneği (ANADER), Enderun Eğitim Vakfı Konya Şubesi, Gönüllü Psikologlar ve Eğitmenler Derneği Konya Temsilciliği, Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Gül Gençlik ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği'nin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

KADEM Konya Temsilcisi Kübra Solak, dernek olarak sivil toplum kuruluşları ile bir ağ oluşturmak adına düzenli bir şekilde toplantılar gerçekleştireceklerini söyledi.

Bugüne kadar yaptıkları çalışmalarda aile ve kadına dair belli sıkıntılar tespit ettiklerini aktaran Solak, şunları kaydetti:

"Biz kadın alanında çalışıyoruz ama Konya'da kadın derneği az. Belki derneklerin büyük yükünü kadınlar çekiyor ama yönetim kadrosu beylerin yönetimi altında. Bu anlamda da ayrı bir kadın derneği olarak ortaya çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Aslında Türkiye genelinde bizim misyonumuzda düşünen kadınlarımız, en çok elini taşın altına koyan, sahada çalışan, emek veren kadınlardır. Ama hiç görünürlüğü olmadığı için birileri bizim adımıza kadın haklarını savunuyor. İşte bu yüzden biraz daha görünür olmalıyız. Kadın hakları alanında ülkemizin genelini temsil eden kadın modeli olarak daha girişken, daha görünür olalım."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber