Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 08 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Golf Turnuvası

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen ve Türkiye'nin birçok bölgesinden 50 kadın ve erkek golfçünün katıldığı turnuvada erkek sporcular siyah giyerek, kadına karşı şiddeti protesto etti

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Golf Turnuvası

MUĞLA (AA) - Bodrum'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla golf turnuvası düzenlendi.

Bodrum Golf ve Tenis Kulübü ile The Marmara Bodrum işbirliğiyle ilçede düzenlenen turnuvaya, 50 golfçü katıldı. Turnuvada erkek golfçülerin tamamı kadına şiddeti protesto etmek amacıyla siyah giyindi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen turnuvada renkli görüntüler yaşandı. Turnuvaya İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bodrum'dan 25’i kadın 50 golfçü katıldı. Eşleriyle birlikte yarışan bazı sporcular gün boyunca hünerlerini sergiledi. 

Turnuvaya destek veren Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede anlamlı bir turnuvanın gerçekleştirildiğini söyledi. 

Diğer bölgelerden gelen yarışmacıların turnuvaya renk kattığına değinen Gödekmerdan, "Bu turnuva 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenleniyor. Turnuvadaki erkek yarışmacılar siyah giyerek kadına şiddete 'dur' diyor. Turnuvada erkek ve kadın yarışmacılar aynı takımda yer alıyor" dedi. 

Golf Kulübü Kaptanı Hüseyin Demirağ da, son günlerde kadına karşı şiddetin arttığını ve buna son verilmesini istediklerine işaret etti. Demirağ, golf kulübünce düzenlenen turnuvanın bu sene daha anlamlı hale geldiğine dikkat çekti. 

Öte yandan turnuvanın akşam saatlerinde The Marmara Bodrum otelde düzenlenecek ödül töreniyle sona ereceği belirtildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber