Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Mart 2015 - 13:48 Yorum: 0

8 Mart Kadınlar Günü

Ergani Kaymakamı Yonsuz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı

8 Mart Kadınlar Günü

DİYARBAKIR (AA) - Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Yonsuz, yaptığı açıklamada, kadınların toplumların temeli sayılan ailenin temel taşı olduğunu belirtti.

Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı temsil eden kadınların, zarafetleri ve nezaketleri ile toplumun denge unsurunu oluşturduğunu ifade den Yonsuz, şunları kaydetti:

"Kadınlarımızın toplumsal yaşamımızın onurlu bireyleri olarak hayatın her alanında kendilerini göstermeleri her şeyden önce günümüzde yaşanılan olumsuzlukları hızla silecektir. Şiddetin, argonun, töre cinayetlerinin ve istismarların olmadığı ve bu ilkel yaklaşımlara maruz kalınmadığı mutlu bir toplum hepimizin arzusudur. Atatürk’ün liderliğinde, hemcinslerinden daha önce toplumsal hayatta yer bulan ve siyasi haklarını birçok Avrupa ülkesinden önce alan kadınlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, kadınlarımızı yüklerinden kurtarmak hepimizin önceliği ve ortak sorumluluğudur. Kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin önlendiği, kadınların yönetimin her aşamasında ve her alanda daha çok temsil edildiği bir düzende, hep beraber daha güçlü ve daha çağdaş bir Ergani hepimizin ortak amaç ve hedefidir. Bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü” kutluyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Yonsuz, genç kızların okumasının önünde engel teşkil eden yasakçı zihniyetle mücadele edildiğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber