Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 29 Mart 2015 - 18:08 Yorum: 0

8. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi Adana'da yapılacak

ADANA (AA) - TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen "8. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi"nin 16-18 Nisan'da Adana'da yapılacağı bildirildi.Makina Mühendisleri...

8. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi Adana'da yapılacak

ADANA (AA) - TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen "8. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi"nin 16-18 Nisan'da Adana'da yapılacağı bildirildi.

Makina Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, yazılı açıklamasında, 2 yılda bir Adana'da gerçekleştirilen kongre ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirterek, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin çalışma yaşamının en temel unsurlarından olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin iş kazalarında Avrupa ve dünyada ilk sıralarda, ölümlü iş kazalarında ise Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü sırada yer aldığını öne süren Atıcı, şöyle devam etti:

"Yapılan araştırmalara göre iş kazalarının yüzde 98'i, meslek hastalıklarının yüzde 100'ü önlenebilirken, gerekli önlemler alınmadığı için ne yazık ki her yıl iş kazaları ve meslek hastalarından dolayı birçok ülke nüfusuna denk sayıda insan hayatını kaybetmektedir. İş kazalarının önemli bir bölümünün kayıt altına alınmadığı gerçekliği bir yana, meslek hastalıkları neredeyse hiç kayda alınmamaktadır. TMMOB Makina Mühendisleri Odası olarak, bir meslek örgütü olmanın sorumluluk ve bilinciyle, ilkini 2001'de düzenlediğimiz ve 2015'de ulusal çapta gerçekleştireceğimiz bu büyük buluşmada amacımız, emekten, halktan yana bir meslek örgütü olmanın bilinci ve sorumluluğuyla, bu ekonomik ve toplumsal sorunu her boyutuyla bir kez daha tartıştırıp ortaya çıkan çözümleri kamuoyunun ve yetkililerin bilgisine sunmaktır."

Atıcı, Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Anfisin'de yapılacak kongrenin işçi sağlığı ve iş güvenliği alanında Türkiye'nin en büyük buluşması olduğunu kaydetti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber