Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Güncel 02 Ekim 2014 - 12:33 Yorum: 0

8. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması'na doğru

Yarışma, Sapanca Gölü'nde 9 Ekim'de başlayacak

8. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması'na doğru

KOCAELİ (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlenen 8. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması, 9-12 Ekim'de Sapanca Gölü'nde gerçekleştirilecek.

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneğince (KAMADER) Kartepe Belediyesinin katkısıyla düzenlenecek etkinlikte Eşme sahilinde kamp kuracak amatör balıkçılar, "en büyük ve en çok balığı" yakalamak için mücadele edecek.

KAMADER Başkanı Engin Uztürk, yaptığı yazılı açıklamada, gelenekselleşen yarışmanın, uluslararası kurallara uygun ve hakemler gözetiminde yapılacağını belirtti.

Organizasyona yurt içi ve dışından 35 takımdan yaklaşık 150 yarışmacının katılacağına dikkati çeken Uztürk, amatörlerin 10 hakem nezaretinde yarışacağını kaydetti.

Yarışmayı "uluslararası standartlarda yaşam ve sportif avcılık için el ele" sloganıyla düzenlediklerini vurgulayan Uztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu etkinlikle, Kartepe sınırlarında kalan Sapanca Gölü'ndeki balık popülaritesine dikkat çekmek, bilinçsiz balık avcılığını önlemek, amatör balıkçılığı özendirmek ve başta olta balığı tutkunları olmak üzere halkın ilgisini bölgeye çekmek istiyoruz. Sportif sazan balıkçılığı ve modern sazan avcılığını kamuoyuna tanıtmak, amatörlük ruhunu geliştirmek, çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu şekilde yürürlükteki kanun, tüzük, yönetmelik ve tebliğlerin duyurulmasını ve uyulmasını sağlamak, yarışma heyecanıyla olta balıkçılarını bir araya getirerek kaynaştırmak, yarışma kültürü, paylaşım ve yardımlaşma anlayışını geliştirmeyi amaçlıyoruz."

Uztürk, dereceye girenlere para ödülü verileceğini, olta takımı hediye edileceğini aktararak, balıkların zarar görmeden fotoğraflanarak yeniden suya bırakılacağını bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber