Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 26 Temmuz 2014 - 03:10 Yorum: 0

80'den fazla İsrail askeri öldürüldü

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, "80'den fazla İsrail askeri öldürüldü, 300'den fazlası da yaralandı" dedi

80'den fazla İsrail askeri öldürüldü

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana, 80'den fazla İsrail askerinin öldürüldüğünü, 300'den fazla askerin de yaralandığını açıkladı.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başından beri yaşananlara ilişkin İzah yaptı.

El-Aksa kanalından yayımlanan açıklamada Ebu Ubeyde, 'Kurbağa Adam operasyonu uygulayarak Zekim Askeri Üssüne baskın düzenledik. Bunun yanı sıra, mücahitlerimiz, Kerm Ebu Salim askeri üssünü patlatmayı başardı. Kuzeyde de İsrail deniz komandolarının saldırısını arka püskürttü' dedi.

İsrail'in saldırılarının başlamasından beri 80'den fazla İsrail askerini öldürdüklerini anlatım eden Ebu Ubeyde, 300'den fazla İsrail askerinin de operasyonlar esnasında yaralandığını kaydetti.

Ebu Ubeyde, Ebabil-1 adlı insansız hava aracının hücum ve keşif modelinin İsrail semalarında uçarak, İsrail'e sürpriz yaptığını anlatım etti.

İsrail'e atılan roketlere ilişkin ise Ebu Ubeyde, bin 700 roket atıldığını kaydederek, kara saldırılarının başladığı 17 Temmuz'dan önce günde ortalama 90 roket atarlarken, o tarihten sonra günlük 120 roket fırlattıklarını belirtti.

'Hayfa'ya 8, Tel Aviv ve çevresine 109, Kudüs'e 19,  Dimona'ya 12, Bi'r Seba'ya 26, askeri havaalanı yakınına da 15 roket attık' diyen Ebu Ubeyde, 'Tugaylar, İsrail'e ait tanklar ve askeri araçları hedef alan operasyonlar başlatarak, operasyonların adını da 'tank katliamı' koydu' ifadelerini kullandı.

Ebu Ubeyde, şu ana kadar patlayıcılar ve roketlerle yaklaşık 44 askeri vasıta ve tankın imha edildiğini aktardı.

İsrail ordusu yönünden gerçekleştirilen 26 sızma operasyonunun da engellendiğini vurgulayan Ebu Ubeyde, İsrail askerlerinin Gazzeliler'in evlerine konuşlandığını, fakat Kassam Tugaylarının evleri onlar için bir tuzağa çevirdiğini dile getirdi.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze Şeridi’nin muhtelif bölgelerine düzenlediği saldırılarda ölen Filistinliler'in sayısı 864'e yükselirken, 5 bin 730 şahıs de yaralandı.

Muhabir: Hacer Bal, Ali Semerci

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber