Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ekim 2016 - 11:33 Yorum: 0

81 il Lüleburgaz da buluştu

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "e-Twinning Projesi" kapsamında 81 ilden okulların...

81 il Lüleburgaz da buluştu

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "e-Twinning Projesi" kapsamında 81 ilden okulların katılımıyla hazırlanan ve ulusal bir kültür projesi olan, sevgiyi, dostluğu, kardeşliği baz alan "Çemberimde Gül Oya" isimli sergi Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde açıldı.

"Çemberimde Gül Oya" isimli serginin açılışı, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin ve okul yöneticilerinin katılımıyla Lüleburgaz Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirildi.

81 ilimizden 81 eğitimcinin bir araya gelerek hazırladıkları, milli birlik ve beraberlik içinde milli kültür temalı "Çemberimde Gül Oya" projesi sergilerinin, 29 Şubat 2016 tarihinde İzmir'den başladığı, Aydın, Burdur, Isparta, Sakarya, Amasya, Çorum, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Malatya, Adıyaman, Osmaniye, Batman, Hakkari, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Eskişehir, Bursa ve İstanbul'da sergiler yapıldığı belirtildi. Proje takvimi doğrultusunda 34. Sergi ise Lüleburgaz'da gerçekleştiği, 81 il tamamlanana kadar sergilerin devam edeceği kaydedildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından sergiyle ilgili olarak yapılan açıklamada, "Bu proje, türkülerden manilere, yöresel yemeklerden tarihi eserlere, kına gecelerinden düğünlere, yöresel halı ve kilim dokumalarından yerel kıyafetlere kadar her türlü kültürel öğeyi mercek altına alarak geniş bir saha çalışması ortaya koymayı hedeflemektedir. Sergide 81 ilimizden gelen yöresel yemek tarifleri, maniler, türküler ve yöresel çemberler, kültür köşemizde kaybolmaya yüz tutmuş yüzlerce yıllık el işleri, dokuma kilimler, yöresel kıyafetler, çemberler, mutfak eşyaları, takılar, cam işleri ve ahşap eşyalar sergilenmektedir" bilgilerine yer verildi.

Kültürler arası kaynaşmayı baz alan ve her bir ilimizin ülkemizin mozaik taşı olarak düşünüldüğü "Çemberimde Gül Oya" sergisi, Lüleburgaz TEK Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlandı.

81 il Lüleburgaz da buluştu

81 il Lüleburgaz da buluştu

81 il Lüleburgaz da buluştu

81 il Lüleburgaz da buluştu

81 il Lüleburgaz da buluştu

81 il Lüleburgaz da buluştu

81 il Lüleburgaz da buluştu

81 il Lüleburgaz da buluştu

81 il Lüleburgaz da buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber