Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Ağustos 2016 - 14:43 Yorum: 0

85. İEF, dolu dolu geçiyor

85. İzmir Enternasyonel Fuarı (İEF), çeşitli etkinliklerle İzmirlilere unutulmaz anlar yaşatıyor.

85. İEF, dolu dolu geçiyor

85. İzmir Enternasyonel Fuarı (İEF), çeşitli etkinliklerle İzmirlilere unutulmaz anlar yaşatıyor.

Kapılarını 85. kez açan İzmir Enternasyonel Fuarı, bu yıl da renkli geçiyor. Fuar ziyaretçilerine; kültür, sanat, spor, eğlence, teknoloji ve müzik dolu günler yaşatıyor.

Mogambo Caz Günleri

Geçmişte fuarın en önemli gece kulüplerinden olan Mogambo'dan caz tınıları yükselmeye başladı. Mogambo Caz Günleri'nde ilk konser Ayşe Gencer ve İmer Demirer tarafından gerçekleştirildi. Gencer ve Demirer kendi bestelerinin yanı sıra klasik caz standartlarından da parçalar içeren repertuarlarıyla dinleyicilere muhteşem bir caz akşamı yaşattı. Mogambo Caz Günleri'nde, fuar boyunca her gün, cazın önemli isimleri birbirinden muhteşem performanslarıyla cazın sihrini fuara taşıyacak. Her yaşa hitap eden etkinlikleriyle dikkatleri üzerine çeken İEF'de; Mogambo Caz Günleri rezervasyonu için 0232 497 11 44 numaralı telefon aranarak bilgi alınabilecek.

Yoga ve zumba zamanı

85. İzmir Enternasyonal Fuarı eğlenceli olduğu kadar sağlıklı etkinlikleri ile de göz dolduruyor. Yoga ve zumba etkinlikleri ile ziyaretçiler, Kültürpark'ın temiz havası ve yeşillikleri içinde spor yapma keyfi yaşıyor. Profesyonel eğitmenler eşliğinde düzenlenen Yoga etkinliği 27 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında 17.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Genç, yaşlı her yaştan kadın ve erkeğe açık olan etkinlik, İsmet İnönü Sanat Merkezi yanı çim alanda ziyaretçileri bekliyor. Hareketli müziklerle dans ve aerobiği birleştiren zumba ile ziyaretçiler, eğlenerek hareketli yaşama adım atıyor. İsmet İnönü Sanat Merkezi yanı çim alanda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürlüğü hocaları eşliğinde kalori yakacak ziyaretçiler, Kültürpark'ın temiz havasının yanı sıra yeşil alanında da spor yapma keyfini yaşayacak. Sağlıklı yaşam için zumba etkinliği, 4 Eylül'e kadar hergün 18.00-19.00 saatleri arasında olacak. Etkinlik, kadın ve erkek ayrımı olmaksızın her yaşa uygun ziyaretçiye ücretsiz olarak gerçekleşiyor.

Çocuklar doyasıya eğlenecek

Fuarda, çocuklar da doyasıya eğleniyor. "Oyun Treni" isimli oyun, İzmir Sanat Merkezi'nde çocuklar için sahne aldı. Barış Manço şarkılarıyla başlayan "Oyun Treni" ile sağlıklı yaşam için, temizliğin vazgeçilmez olduğu eğlenceli bir dille anlatılırken, sporun insan sağlığı ve gelişimi için önemi, oyunlar eşliğinde aktarıldı. Çocukların hakem olduğu oyunda, oyuncular kendi aralarında yarışmalar düzenledi. Neşeli müziklerle, danslarla ve şiirsel bir anlatımla süslenen oyun, minik izleyicilerine keyifli saatler yaşattı. Yıldırım Bayazıt'ın yazıp yönettiği oyunda; Işık Yönetmeni, Ekin Vatansever, Dündar Taşal, Mustafa Ergüven, Mehmet Veysi Yoldaş ve Yağmur Şimşek rol aldı. Oyun, 28 Ağustos Pazar günü saat 19.30'da İzmir Sanat Merkezi'nde ücretsiz olarak izlenebilecek. Fuar süresince gerçekleşecek sokak etkinlikleri kapsamında; çocuklara özel gezici kuklalar, uzun bacaklı çalgıcılar, özel kostümlü şovmen ve dansçılar, jonglörler, jimnastik ve akrobasi gösterileri gibi birbirinden renkli ve benzersiz şovlar yer alıyor. Sokak etkinlikleri, fuar dönemi boyunca saat 18.00-21.30 arasında Kültürpark'ta gerçekleşecek.

Fosforlu Müzikali

85. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Atatürk Açıkhava Tiyatrosu; Suat Derviş'in Fosforlu Cevriye romanından Tuncer Cücenoğlu tarafından uyarlanan Fosforlu Müzikali ile perdelerini açtı. Serkan Üstüner'in yönettiği müzikalde; Ayça Varlıer, Fatih Dönmez, Pınar Yıldırım, Cem Güler, Mert Carim ve Ece Duran sahne aldı. İzleyenleri büyüleyen müzikal oyun, büyük ilgi topladı. Dakikalarca ayakta alkışlanan oyuncular gördükleri sevgi ile duygusal anlar yaşadı. Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'nda yarın ve 29 Ağustos gecesi dünyaca ünlü Tararam Ritm-Dans Gösterisi olacak. Tararam Türkiye'de ilk kez 85. İEF'ye konuk olacak. 30-31 Ağustos tarihlerinde Cibali Karakolu, 1 Eylül'de Ölü Ozanlar Derneği, 2 Eylül'de Müfettiş, 3 Eylül'de Frankenstein ve 4 Eylül'de Marko Paşa'nın sergileneceği gösterimler ücretsiz olarak her gece saat 20.45'te izlenebilecek.

"Kredi", tam not aldı

İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde sahnelenen Kredi adlı oyun da izleyenlerden tam not aldı. İsmet İnönü Sanat Merkezi, yönetmenliğini İskender Altın'ın üstlendiği, Güven Kıraç ve Emre Karayel'in aynı sahneyi paylaştığı Kredi adlı tiyatro oyunu ile perdelerini açtı. Tiyatro oyunu izleyenlere, toplumsal borç batağıyla çevrelenmiş özgün, dinamik, çılgınca olaylarla bezeli bir komedi sundu. Karşılıklı atışmalarla geçen oyunda, sürekli kredi isteyen ancak bankacının kendisine güvenmediği için kredi vermeme hikayesini anlattı. Başarılı oyuncular Kıraç ve Karayel, ünlü İspanyol oyun yazarı Jordi Galceran'in kaleme aldığı, Türkçe çevirisini Deniz Yıldız'ın yaptığı oyunla takdir topladı. Tiyatroseverlere kahkaha dolu bir gece yaşatan oyuncular, dakikalarca ayakta alkışlandı. İsmet İnönü Sanat Merkezi, bugün Shirley, 29 Ağustos'ta Hadi Öldürsene Canikom, 30 Ağustos'ta Necmiq, 31 Ağustos'ta Öykülerden Oyunlar, 1 Eylül'de Yetersiz Bakiye, 2 Eylül'de Patron Çıldırdı, 3 Eylül'de Ödünç Yaşamlar ve 4 Eylül'de Kelebekler Özgürdür oyunlarıyla sanatseverleri karşılayacak. Gösterimler her gece saat 20.00'de gerçekleştirilecek. Tiyatroseverler İsmet İnönü Sanat Merkezi gişelerinden ücretsiz davetiyeleri temin edebilecek.

85. İEF, dolu dolu geçiyor

85. İEF, dolu dolu geçiyor

85. İEF, dolu dolu geçiyor

85. İEF, dolu dolu geçiyor

85. İEF, dolu dolu geçiyor

85. İEF, dolu dolu geçiyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber