Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 03 Mart 2015 - 16:08 Yorum: 0

85 yaşında ilk kitabını çıkardı

Kayseri'de, ilkokul mezunu kadının şiirleri kitaplaştırıldı

85 yaşında ilk kitabını çıkardı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, 85 yaşındaki Ümmügülsüm Coşkun'un şiirleri kitap haline getirildi.

Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ağlama Gönlüm" isimli kitabının yayımlanmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.

İlkokul mezunu Coşkun, genç yaştaki iki oğlunu kaybettiğini, şiir yazmasında yaşadığı acıların etkili olduğunu belirtti. 

Farklı konularda şiirler kaleme aldığını anlatan Coşkun, "Çocukluğumda ağabeyim tüm aileyi kış odası dediğimiz odada toplar. Bize Yunus Emre'den şiirler, Dede Korkut hikayeleri okurdu. Ailem görgülü ve bilgili bir aileydi. İlk şiirimi 17 yaşında yazdım. Sonra sevdiklerime, etkilendiğim olaylara, kötü insanlara dair şiirler yazdım. Sayısını bilmiyorum, arada hala aklıma geldikçe bir şeyler karalıyorum. Yaşıma rağmen okumaktan da yazmaktan da vazgeçmiyorum. Gelecek nesillere de okumayı, edebiyatla ilgilenmeyi tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Coşkun'un oğlu Bahri Coşkun ise yaşı ilerleyen annesinin şiirlerinin bir araya getirilmesini istediğini, bazen kağıtlara bazen kitap arkalarına yazdığı şiirleri toplayıp kitap olarak bastırdıklarını kaydetti.

Annesinin çok sayıda şiiri olduğunu ifade eden Coşkun, "Kitabın devamı gelebilir. Şu an toparlayabildiklerimiz bunlar" dedi. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber