Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sinema 13 Şubat 2015 - 01:21 Yorum: 0

850 salonda yakın tarih dersi

Türkiye çapında rekor sayıda salonda vizyona giren ‘Kod Adı K.O.Z.’un galası büyük ilgi gördü. 17 Aralık’tan bu yana yaşanan siyasi olayların perde arkasını sinemaya taşıyan film, aynı zamanda gerilim dozu yüksek seyir vaad ediyor.

850 salonda yakın tarih dersi

Nil Özer

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı dönemindeki önemli siyasi olaylardan esinlenerek çekilen ‘Kod Adı K.O.Z.’un galası, önceki akşam Zorlu PSM’de gerçekleştirildi. Bugün 850 salonda vizyona girerek bir rekora imza atan filmin galasına, aralarında İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın da bulunduğu valiler, belediye başkanları, rektörler ve bürokratlar katıldı. Gösterim öncesinde filmin oyuncularının yanı sıra, yapımcılar ve yönetmen Celal Çimen basına röportaj verdi.  

malatya-guncel-haber-022.jpg

BU FİLM DEVLETİN YANINDA

-Uğur Yalçınkaya (Yapımcı): Yola çıkarken düşüncemiz devletin yanında olan bir sinema filmi çekmekti. 

-Kazım Albayrak (Yapımcı): Filmin eksiğini fazlasını artık seyirci takdir edecek.

-Cem Kurtoğlu (Filmde Başbakan Erdoğan):  Film elbette tartışma yaratacaktır ama bu tartışma insanca olsun. “Neden bu filmde oynadın ya da oynamadın” demek kimsenin haddi değildir.

-Tolga Karel (Filmde Emniyet Müdürü Remzi): Yakın tarihte birçok olay yaşadık. Bölünmeler oldu ama bu film toparlayıcı olacak.

-Günay Musayeva (Oyuncu): Neredeyse 6 ay silah ve aksiyon dersleri aldık.

-Celal Çimen (Yönetmen): Başbakanlık konvoyunu çekerken 60 araçlık büyük bir konvoy kullandık. O kadar gerçekçi oldu ki halkımız gerçekten Başbakanın geldiğini düşündü.

-Wilma Elles, geceye Kerem Göğüş’le birlikte katıldı. Elles, “Filmi çok merak ediyorum. Üniversitede de siyaset okudum. Filmin konu edindiği şeyler hepimizi ilgilendiren bir şey.” dedi.

- Serkan Çağrı filmi aylardır merakla beklediğini söylerken büyük projesi hakkında da bilgi verdi: Yakında çıkacak yeni albümümde Ömer Faruk Tekbilek ve Ara Dinkjian gibi dünyaca ünlü isimler yer alacak.

Haber Kaynağı: star
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber