Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 02 Nisan 2015 - 18:23 Yorum: 0

"9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Fuarı" açıldı

Malatya'da düzenlenen fuar, 5 Nisan'a kadar açık kalacak

'9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Fuarı' açıldı

MALATYA (AA) - "9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı", Malatya'da açıldı.

Fuarın açılışı dolayısıyla Mişmiş Park Fuar Alanı'nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, burada yaptığı konuşmada, "Gıda, hayatın idamesi için en temel ihtiyaçtır. Dolayısıyla üreticilerimizin gelişen teknolojilere ayak uydurması ve kaliteli ürünler yetiştirmesi, son derece hayati önem arz etmektedir. Bu nedenle belirli bir plan ve proje dahilinde ve elbette bilimsel altyapı desteğiyle üretim yapılmasının lüzumu, her geçen gün kendini daha çok göstermektedir" diye konuştu. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da kentin kalkınmasında tarımın önemine dikkati çekti.

Kayısının Malatya için önemli bir ürün olduğunu vurgulayan Çakır, bilinçli ve kaliteli üretim ile pazarlamanın önemine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Sadece kayısıya bağlı kalmadan tarımın, hayvancılığın ve gıda sektörünün ilimizde gelişmesi, il ekonomisi için çok büyük önem arz ediyor. Üreticilerimizin verimini artırmak adına da teknolojiyle, yenilikle buluşması çok önemli. Bu açıdan biz, bu fuarları düzenliyoruz. Katılımcıların artması da bizleri son derece sevindiriyor."

Kosova'nın Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu ise "Hepimiz, dünya kayısı başkenti olduğunuzu biliyoruz. Sayın Vali ve Sayın Belediye Başkanı ile yaptığım görüşmeler sonucunda kayısı dışında da çok önemli üretim alanlarına sahip olduğunu gördüm" dedi.

Konuşmaların ardından, Kamçı, Çakır, Spahiu, Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi İbragim Junusov ve Malezya'nın Ankara Büyükelçisi Amran Bin Mohamed Zin ile diğer protokol üyeleri tarafından fuarın açılışı yapıldı. Kamçı ve beraberindekiler, fuar alanı gezerek yetkililerden bilgi aldı. 

Çiftçilerin ve üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği fuar, 5 Nisan'a kadar açık kalacak.

ETİKETLER: Malatya , fuar , açılış
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber