Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 29 Temmuz 2015 - 12:34 Yorum: 0

9 günde 10’u şehit 42 ölü

Türkiye 52 gündür geçici hükümet yönetiminde. Erdoğan 'çözüm'ü bitirirken Türkiye'yi fiili savaş durumuna soktu, terör tırmandı. Saray, ülkeyi kaos içinde erken seçime sürüklüyor.

9 günde 10’u şehit 42 ölü

20 Temmuz: Suruç’ta IŞİD militanları tarafından düzenlenen canlı bomba saldırısında 32 kişi yaşamını yitirdi 103 kişi yaralandı.

20 Temmuz: Adıyaman’da PKK’liller ile askerler arasındaki çatışmada Uzman Onbaşı Müsellim Ünal şehit oldu.

22 Temmuz: Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar evinde şehit edildi.

23 Temmuz: Kilis’in Elbeyli ilçesinde IŞİD militanlarının düzenlediği saldırıda Astsubay Yalçın Nane şehit oldu. 2 asker de yaralandı

23 Temmuz: Diyarbakır’da polis memuru Tansu Aydın şehit oldu.

25 Temmuz: Diyarbakır’da düzenlenen saldırıda Jandarma Kıdemli Başçavuş İsmail Yavuz ve Uzman Jandarma Çavuş Mehmet Koçak şehit oldu.

26 Temmuz: İstanbul Gazi Mahallesi’nde polis memuru Muhammet Fatih Sivri şehit oldu.

27 Temmuz: Muş’un Malazgirt ilçesinde Binbaşı Arslan Kulaksız şehit edildi. Eşi de kolundan hafif yaralandı.

27 Temmuz: Van’da zırhlı araca düzenlenen saldırıda 1 asker yaralandı.

28 Temmuz: Şemdin’de astsubay Ziya Sarpkaya ilçe merkezinde uğradığı saldırıda şehit oldu.

Gerginlik bitmiyor

CİZRE: Yafes mahallesinde polis ekibine ses bombası atıldı. 1 polis ve 2 çocuk yaralandı. Yaralı çocuklardanYasemin Başkurt’un polis tarafından öldürülen Nihat Kazanhan’ın kuzeni olduğu belirlendi.

DİYARBAKIR: Kulp İlçesi ile Muş arasında bulunan karayolundaki iki köprü, saat 02.00 sıralarında altına yerleştirilen tahrip gücü yüksek patlayıcı ile patlatıldı. Köprüler kullanılamaz hale geldi.

MARDİN: Dargeçit’te Bahçebaşı Mahallesi’ndeki kaymakamlık binasının ikinci katına dün sabah bir grup PKK’li roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirdi. Ölen ve yaralanan olmadı.

ŞIRNAK: Beytüşebbap ikinci köprü mevkiinde bir grup PKK’lı askeri araca el yapımı patlayıcı atılması sonucu bir asker yaralandı.

BATMAN: Sason-Batman karayolunun 4. kilometresindeki Zafer Mahallesi girişinde bulunan otobüs durağının yakınında tespit edilen patlayıcı imha edildi.

ERZURUM: Kırıkhan Karakolu’na uzun namlulu silahlarla saldıran 3 PKK’li çıkan çatışmanın ardından aracı da olay yerinde bırakarak kaçtı.

VAN: Solaha mevkisinde bulunan 108. Toplu Alay Komutanlığına, önceki gece saat 21.30 sıralarında PKK’lilerce uzun namlulu silahlarla ateş edildi.

BİNGÖL: Yedisu İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı’na dün saat 16.00’da bir grup PKK’lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

TUNCELİ: Hozat Karayolu’nda yolu kesen PKK’li grup araçlarda kimlik kontrolü yaptı. PKK’liler daha sonra, 1 arazöz, 1 yangın ilk müdahale aracı ve bir cipi yaktı. 2 kobra ormanlık alanları bombaladı.

ERZURUM: Erzurum'un Horasan ilçesinde bir astsubay, görev yaptığı bölüğüne aracıyla gittiği sırada uğradığı silahlı saldırıda yaralandı.

BATMAN: Sason İlçesi'ne bağlı Kelhasan Köyü'nde, korucuların bulunduğu araç geçerken, yol kenarındaki çilek kasalarına PKK'lıların yerleştirilen bomba, uzaktan kumanda patlatıldı. Olayda ölen ve yaralanan olmadı.

94 gözaltı 39 tutuklama

MERSİN: 30 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenledi, 30 kişi gözaltına alındı.

ELAZIĞ: PKK’ye yönelik opersayonda eski BDP Elazığ İl Başkanı Turan Çelik’in de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

ERZURUM: YDGH’ye yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Karayazı ilçesinde gözaltına alınan 5 kişiden 4’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

HAKKÂRİ: Hakkâri’de YDGH’ye yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

DİYARBAKIR: 6 kişi gözaltına alındı. Çok sayıda çeşitli patlayıcı madde, silah, mermi ve şarjör ele geçirildi,

MALATYA: PKK ve DHKP-C’ye yönelik operasyorda 8 kişi gözaltına alındı.

BATMAN: IŞİD’e yönelik operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı 1’i serbest bırakıldı

ADANA: 11 zanlıdan 5’i tutuklandı 6’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. YDGH operasyonunda gözaltına alınan 2’si kadın 16 kişi, adliyeye sevk edildi.

BURSA: YDGH operasyonunda gözaltına alınan 16 kişiden 14’ü tutuklandı.

ANTALYA: MLKP’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 zanlıdan biri savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

İSTANBUL: Adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden aralarında DAEŞ’in ‘Türkiye’deki yabancılardan sorumlu üst düzey yöneticisi’ olduğu iddia edilen Abdullah Abdullayev’in de olduğu 5 kişi tutuklandı.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber