Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 26 Ağustos 2014 - 19:44 Yorum: 0

9 sefer şampiyon olmuş siyasi hareket bir dönüm noktasındadır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, "9 sefer şampiyon olmuş siyasi hareketten söz ediyoruz. Böyle bir siyasi hareket bugün dönüm noktasında" dedi.

9 sefer şampiyon olmuş siyasi hareket bir dönüm noktasındadır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, 'Bizim kongrelerimizde havada uçuşan sandalyeler, yumruklar konuşmaz. Ağızlar, diller gönüller konuşur. Gözler sıkıntı yahut neşe gözyaşları yahut kalp parıltıları dökerek konuşur' dedi.

Çelik, düzenlediği matbuat toplantısında, AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne ait hazırlıkları anlatarak, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 

AK Parti'nin inanılmaz kongrelere alışkın olmadığını, ilk kere inanılmaz bir kongre yapacaklarını anlatım eden Çelik, partinin bugüne kadar gerçekleştirdiği 4 alelade kongrenin başka siyasi partilere misal olabilecek kongreler olduğunu söyledi. 

Kongrelerin siyasi partiler için bir hesaplaşma, hesapları gözden geçirme faaliyetleri olduğunu, AK Parti'nin de her kocaman kongresinde delegelerine, seçmenlerine ve halka adisyon vererek bugüne kadar geldiğini anlatım eden Çelik, yarınki inanılmaz kocaman kongrede de AK Parti'nin kuruluşundan buyana neler yapıldığını, nelerin başarıldığını ve bundan sonra da nelerin yapılacağının halkla paylaşılacağını aktardı.

Hüseyin Çelik, AK Parti'nin dünyadaki en kocaman sivil siyasi organizasyonlardan biri olduğunu belirterek, 'Bizim kongrelerimizde havada uçuşan sandalyeler, yumruklar konuşmaz. Ağızlar, diller gönüller konuşur. Gözler sıkıntı yahut neşe gözyaşları yahut kalp parıltıları dökerek konuşur. 9 sefer sandıktan şampiyon olmuş bir siyasi hareketten söz ediyoruz. Böyle bir siyasi hareket bugün bir dönüm noktasındadır. Her son tıpkı sürede yeni bir başlangıçtır' diye konuştu.

AK Parti'nin, Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, milletin oylarıyla 12. Cumhurbaşkanı seçilmiş olmasından ötürü zaruri şekilde inanılmaz kongreye gittiğine değinen Çelik, umumi başkanlığa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun namzet olduğunu anımsatarak, kongrenin sonuçlarının merak edilmediğini söyledi.

Çelik, kongreye 3 bin insanın davetli şekilde katılacağını, 81 ilden bin 20 otobüsle 40 bin insanın Ankara'ya geleceğini, siyasi parti, tüccar, sanayici, esnaf, işçi, memur ve işverenlerin sivil cemiyet kuruluşları ile sendika temsilcilerinin de kongreye davetli şekilde katılacaklarını anlattı. 

Kongre olağanüstü bulunduğu için kısıtlı sayıda yabancı misafir çağrı ettiklerini, kendiliğinden katılma arzusunda bulunan yabancı konuklar da olacağını anlatım eden Çelik, 'Yurt dışından gelen, bilhassa kalburüstü insan sayısı şekilde zikredeyim, 70'in üstünde bir katılım var'' ifadesini kullandı. 

Hüseyin Çelik, kongreyi 100'ü yabanc, teknik ekipler de dahil 900'ün üstünde matbuat mensubunun takip edeceğini dile getirerek, AK Parti'nin her organizasyonuna bulunduğu benzeri inanılmaz kocaman kongresine de basının ilgisinin üst kurda bulunduğunu vurguladı. 

AK Parti'nin alelade kongresinin de herhangi bir değişiklik olmaması biçiminde 2015 yılının güz aylarında gerçekleştirileceğini anımsatan Çelik, bu kongrenin de başka siyasi partilere misal olacak ve AK Partiye yakışır biçimde gerçekleştileceğini söyledi.  

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin organizasyonunda 2 bin 500 insanın vazife aldığını, medyanın ve davetlilerin her çeşitli ihtiyacının karşılanması için kocaman gayret harcadıklarını anlatım eden Çelik, salona sığmayan partililer için de 2 bin 500 metrekarelik birkaç çadır kurulduğunu, buralarda da vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanacağını aktardı. 

Özürlüler için hususi hazırlıklar

Özürlüler için hususi hazırlıklar yapıldığını, braille alfabesiyle yapılmış yaka kartları ile işaret levhaları kullanıldığını, engellilerle ilgili bilimsel emek oluşturan insanların de kongreye çağrı edildiğini söz eden Çelik, özürlülerin haklarının yer alacağı kitapçıkların da gene braille alfabesiyle hazırlanarak, salonda dağıtılacağını belirtti.

Salona girişlerin sabah 07.30'da başlayacağını, AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu'nun salona 09.40'da girerek, katılımcıları selamlamalarının planlandığını anlatım eden Çelik, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın ise saat 09.45'te salona girmesi ve hazırlanmakta bulunan platform üstünde devir atarak, partilileri selamlamalarının öngörüldüğünü söyledi. 

Erdoğan'ın, salona girmeden evvela dışarıda bekleyen kalabalığa hitap etmesini beklediklerini, buradaki konuşmanın da dev ekranlarla salona aktarılacağını dile getiren Çelik, saat 10.00 itibarıyla kongrenin resmi şekilde başlamasını öngördüklerini, sırasıyla AK Parti iktidarlarının icraatları ile Erdoğan'ın siyasi geçmişinin konu edildiği iki ayrı filmin izlettirilmesinin ardından Erdoğan'ın salona hitap edeceğini anlatım etti.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından, 'Bizim Hikayemiz' adını taşıyan AK Parti'nin siyasi hareketine ait başka bir film gösteriminin olacağına değinen Çelik,  Davutoğlu ile alakalı bir tanıtım filminin de izlettirileceğini söyledi. 

Yabancı konuklar için resepsiyon

Kongre devam ederken 15.00-16.00 saatlerinde salonunun üst katında yabancı misafirlere bir resepsiyon verileceğini ve daha sonra seçime geçileceğini belirten Çelik, resmi sonuçların açıklanmasıyla inanılmaz kocaman kongreyi tamamlayacaklarını kaydetti.

Çelik, görsel şekilde hazırlanmakta bulunan filmlerin yanı dizi AK Parti'nin seçim şarkılarının da seslendirileceği kongrenin AK Parti ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi. 

Bu arada, kongrenin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu, AK Parti'nin vilayetlerde düzenlediği mitinglerde de kullandığı 'Türkiye’nin partisi, Türkiye’nin lideri', 'Şimdi Türkiye zamanı', 'Millet eğilmez, Türkiye yenilmez', 'Bir olduk, birlik olduk beraber Türkiye olduk', 'Yeni hedefler, yeni Türkiye', 'Hayallerimiz var, sevdamız var', 'Herşey Türkiye için, bu fer sönmeyecek' ve 'Durmak yok, yola devam' afişleriye süslendi.

Muhabir: Kadir Karakuş, Kurbani Geyik

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber