Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Mart 2015 - 11:33 Yorum: 0

92 yaşında doğduğu toprakları gördü

Mübadele döneminde henüz 6 aylıkken ailesiyle Balıkesir'in Erdek ilçesine yerleşen 92 yaşındaki Fatmatüz Zehra Yıldırım, yıllar sonra doğduğu topraklar olan Girit'e gitti

92 yaşında doğduğu toprakları gördü

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Erdek ilçesinde yaşayan 92 yaşındaki Fatmatüz Zehra Yıldırım, mübadele döneminde ailesiyle henüz 6 aylıkken geldiği, Yunanistan'ın Girit Adası'na yıllar sonra giderek, doğduğu yerleri gördü.

Yüzbinlerce kişiyi doğduğu topraklardan eden, hasret bırakan mübadelenin en son tanıklarından olan Fatmatüz Zehra Yıldırım, 92 yıl önce henüz 6 aylıkken ailesiyle Girit'in Kandiye kentinden geldiği Erdek'e yerleşti.

Erdek'e nasıl geldiğini büyüklerinden dinleyerek öğrenen Yıldırım, ilçede, kızları Derya Verim ve İnci Yıldırım ile yaşıyor.

Girit'in Yarapetra kenti doğumlu eşi Hasan Yıldırım'ı 1991, oğullarından Ali'yi 1979 ve Galip'i 2014 yılında kaybeden Yıldırım'a, kızlarının yanı sıra büyük ablasının torunu Ülker Topçu, ablasının oğlu İsmail Özbiçer de destek oluyor.

Uzun yıllar sonra ilk kez Kandiye'ye giden Yıldırım, Girit'i değil, Erdek'i ve Türkiye'yi vatanı kabul ettiğini ancak doğduğu toprakları gördüğü için mutlu olduğunu söyledi.

Büyüklerinden öğrendiği kadarıyla babası İbrahim Özgen'in, Kandiye'de çiftçilik yaptığını anlatan Yıldırım, "Civar köylerinde çiftlikleri varmış. Kahyaları ve dadıları bulunurmuş. Bana da dadılarım bakmış. Son dönemlerde Rumlardan büyük baskı görmüşler ve tehdit edilmişler. Mübadele döneminde de buraya göç etmişler" dedi.

Daha önce hiç görmediği, havasını solumadığı Girit'e gidince, anne ve babasının yaşadığı zorluklar aklına geldiğini ve duygulandığını belirten Yıldırım, Erdek'in daha güzel olduğunu kaydetti.

Ailesinden öğrendiği Girit manileri ve şarkılarından söyleyen Yıldırım, uzun yaşamasının sırrını doğal yaşama bağladı.

 

 

                               

ETİKETLER: Erdek , Balıkesir , 92 yaşında
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber