Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 31 Temmuz 2014 - 16:41 Yorum: 0

AA Finans'ın Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı

AA Finans "Enflasyon Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, temmuz ayında TÜFE'nin yüzde 0,14 artmasını bekliyor.

AA Finans'ın Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı

AA Finans 'Enflasyon Beklenti Anketi'ne eklenmiş olan ekonomistler, temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,14 artmasını bekliyor.

AA Finans'ın, TÜİK yönünden 4 Ağustos Pazartesi günü açıklanacak enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi sonuçlandı.

Anket, 15 ekonomistin katılımıyla yapıldı. Buna göre, ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 0,14 oldu. Ankete eklenmiş olan ekonomistlerin temmuz ayı için enflasyon beklentileri, en yüksek yüzde 0,40 ve en düşük ise eksi yüzde 0,20 aralığında yer aldı.

Yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi

Öte yandan ekonomistlerin sene sonu enflasyon beklentisinin ortalaması da yüzde 8,22 şekilde hesaplandı. Ankete eklenmiş olan ekonomistler içinde sene sonu enflasyon beklentisinin en yüksek yüzde 9, en düşük yüzde 7,75 olduğu görüldü. Bir önceki anket döneminde ankete eklenmiş olan ekonomistlerin sene sonu enflasyon beklentilerinin ortalaması ise yüzde 8,09 düzeyindeydi.

Ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,14) göre haziran ayında yüzde 9,16 olan yıllık enflasyonun yüzde 8,98'e düşeceği hesaplandı.

TÜFE'de haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,31 ve bir önceki yılın tıpkı ayına göre yüzde 9,16 artış gerçekleşmişti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber