Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 30 Eylül 2014 - 17:33 Yorum: 0

AA Finans'ın eylül ayı Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı

İSTANBUL (AA) - AA Finans "Enflasyon Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,48 artmasını bekliyor.AA Finans'ın, TÜİK tarafından...

AA Finans'ın eylül ayı Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı

İSTANBUL (AA) - AA Finans "Enflasyon Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,48 artmasını bekliyor.

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Ekim Cuma günü açıklanacak enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi 22 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Buna göre, ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 0,48 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin eylül ayı için enflasyon beklentileri, en yüksek yüzde 1 ve en düşük ise yüzde 0,24 aralığında yer aldı.

 

- Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 9,24

 

Öte yandan ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisinin ortalaması da yüzde 9,24 olarak hesaplandı. Ankete katılan ekonomistler arasında yıl sonu enflasyon beklentisinin en yüksek yüzde 9,90 en düşük yüzde 8,50 olduğu görüldü. 

Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,48) göre ağustos ayında yüzde 9,54 olan yıllık enflasyonun yüzde 9,23'e gerileyeceği hesaplandı.

TÜFE'de ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,09 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,54 artış gerçekleşmişti.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber