Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Ekim 2014 - 12:28 Yorum: 0

AA muhabirin girişimi yoksul aileyi sevindirdi

AA Hizan İlçe Muhabiri Yaldız'ın girişimiyle, İHH İnsani Yardım Vakfı ilçede yardıma muhtaç bir ailenin evini döşedi

AA muhabirin girişimi yoksul aileyi sevindirdi

BİTLİS (AA) - Anadolu Ajansı (AA), Hizan Muhabiri İbrahim Yaldız'ın girişimiyle, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ilçede yardıma muhtaç bir ailenin evini döşedi.

Eşini 6 yıl önce kaybettikten sonra ilçeye bağlı Hacımehmet köyünden merkeze yerleşmeye karar veren 2 çocuk annesi Sariye Derince, Yeşilova Mahallesinde kısıtlı imkanlarla ev kurdu.

Derince'nin mağduriyetini öğrenen AA muhabiri Yaldız, durumu İHH yetkililerine bildirdi. Bir hafta içerisinde Derince'nin evi, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yeni eşyalarla döşendi.   

Vakfın ilçe temsilcisi Murat Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardıma muhtaç ailenin evini baştan aşağı yenilediklerini söyledi. 

Yardım faaliyetlerini Hizanlı hayırsever iş adamları ve esnafın desteğiyle yaptıklarını ifade eden Yaşar, şöyle konuştu:

"AA muhabirinin bize başvurması sonucunda bu ailenin yardıma muhtaç olduğunu öğrendik. İHH temsilcileri olarak evi ziyaret ettik. Gerçekten yardıma muhtaç olduğunu gördük. Eve koltuk takımı, halı, çocuk odası, çamaşır makinesi, televizyon aldık ve kuru gıda yardımında bulunduk. Bizler her çocuğun yeterli beslenmeye, eğitim almaya, sıcak bir yuvada sağlıklı bir şekilde yaşamaya hakkı olduğuna inanıyoruz. Bunu sağlamak için de var gücümüzle çalışıyoruz. Yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber