Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Ekim 2014 - 17:34 Yorum: 0

AA Tunus seçimlerini yakından izleyecek

Anadolu Ajansı, Tunus'ta 26 Ekim'de yapılacak parlamento seçimlerini 40 muhabir, 10 fotomuhabir ve 6 kameraman ile takip edecek.

AA Tunus seçimlerini yakından izleyecek

 Anadolu Ajansı (AA), pazar günü Tunus'ta düzenlenecek parlamento seçimlerini abonelerine ulaştıracak.

Yüksek Seçim Komisyonu sebebi ile belirlenen zaman bünyesinde müstakil adaylar dahil bütün politik partilerin seçim kampanyalarını haberleştiren AA, 2011'deki devrim sonrası yapılacak ilk parlamento seçimlerini de abonelerine duyuracak. 

AA Tunus Ofisi, seçimin yapılacağı pazar günü 40 muhabir, 10 fotomuhabir ve 6 kameraman ile 24 ildeki gelişmeleri takip edecek. Seçime katılım, resmi olmayan sandık sonuçları, nihai sonuçlar, siyasi liderlerin oy kullanma işlemlerinin yanı sıra kırsal kesimden ati haberler ile görsel ve infografi çalışmaları yapılacak.

Tunus'taki seçim haberleri, Türkçe, Arapça ve Fransızca şekilde geçilecek. Haberler daha sonra AA'nın yayın yaptığı başka dillere çeviri edilecek. 

Kadın hakları ve kadınlarla ilgili çalışmalar oluşturan sivil cemiyet kuruluşlarının görüşlerini de haberleştirecek AA Tunus ofisi, pazar günü yapılacak seçimin sonuçlarını ve oy dağılım rakamlarını analistlerin yorumları ile abonelerine ulaştıracak. 

Seçimin önemi

Devrik Cumhurbaşkanı Zeynelabidin bin Ali'nin görevi bırakarak ülkeyi terk etmesiyle sonuçlanan devrimin arkasından takribî beş milyon kişinin, 217 sandalyeli Tunus Parlamentosu'nun üyelerini belirleyeceği seçimler, ülkenin demokrasiye geçişi açısından ciddi sınav olarak yorumlanıyor. 

Ülkelerinde süren iç savaştan kaçan Libyalıların yurtdışında ilk tercih ettiği memleket konumunda olan Tunus'taki yaşam pahalılığı ve işsizlik benzeri konular yeni kurulacak hükümetin çözmesi gereken ciddi meseleler içinde yer alıyor. 

ETİKETLER: AA , Anadolu Ajansı , Tunus , Seçim , Parlamento , Takip
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber