Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 01 Eylül 2014 - 13:44 Yorum: 0

AA'dan bir ilk daha: "Istanbul Photo Awards"

Dünyada haber fotoğrafçılığı alanında etkinliğini arttıran AA, düzenleyeceği uluslararası haber fotoğrafçılığı yarışması "Istanbul Photo Awards" için gün sayıyor.

AA'dan bir ilk daha: 'Istanbul Photo Awards'

Dünyada haber fotoğrafçılığı konusunda etkinliğini günden güne arttıran Anadolu Ajansı (AA), bu alanda ciddi bir adım daha atarak 'Istanbul Photo Awards' isimli uluslararası haber fotoğrafçılığı yarışması düzenleyecek.

100. Yıl Vizyonu çerçevesinde dünyanın en etken beş haber ajansından birisi olmayı ve 11 dilde yayın yapmayı hedefleyen AA tarafından istikbal sene ilk kere düzenlenecek uluslararası 'Istanbul Photo Awards' fotoğraf yarışmasına dünya gündemini sarsan fotoğraflarıyla en prestijli foto muhabirlerinin katılımı bekleniyor.

Dünyanın önde gelen haber fotoğrafı yarışmalarından birisi olmayı hedefleyen 'Istanbul Photo Awards', 4 kategoride 1 Jüri hususi Ödülü olmak üzere yekün 13 mükafat dağıtacak. Yarışmaya başvuru 1 Kasım 2014'de başlayacak ve 31 Aralık 2014'te sona erecek.

Çektikleri haber fotoğraflarıyla dünya gündeminde yer saha deneyimli matbuat fotoğrafçılarının katılımına açık 'Istanbul Photo Awards'ın kazananlarını, dünyanın en prestijli matbuat kuruluşları, mecmua ve gazetelerinin fotoğraf editörlerinden oluşan uluslararası jüri belirleyecek.

Bu ciddi müsabakanın galipleri 2015 yılının mart ayında duyurulacak. Kazananlar, nisan ayında İstanbul'da düzenlenecek görkemli bir törenle ödüllerine kavuşacak.

AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, müsabakada haber ve spor şekilde iki temel dalda fotoğrafların yarışacağını belirtti. Sel, 'Istanbul Photo Awards, bu sene 1-7 Eylül içinde yapılacak Visa Pour l'Image haber fotoğrafı festivalinde uluslararası fotoğrafçılara tanıtılacak. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi önümüzdeki haftalarda yarışma için hususi hazırlanmakta olan internet sitesi ve anadoluimages.com'da yayımlanacak' dedi.

Yarışmaya başvurular 'istanbulphotoawards.com' adresinden yapılabilecek.

 'Istanbul Photo Awards' yarışmasında, kategorilere oranla dağıtılacak ödüller şu biçimde belirlendi:

Kategori

Birinci

İkinci

Üçüncü

Haber Fotoğrafı Tekil: 

$8000 USD

$3000 USD

$1500 USD

Haber Fotoğrafı Seri:

$8000 USD

$3000 USD

$1500 USD

Spor Fotoğrafı Tekil:

$8000 USD

$3000 USD

$1500 USD

Spor Fotoğrafı Seri:

$8000 USD

$3000 USD

$1500 USD

Jüri hususi Ödülü

$8000 USD

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber