Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 18 Eylül 2014 - 18:34 Yorum: 0

AB Bakanı Bozkır AB Komisyonu üyesi Füle ile görüştü

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Brüksel temasları çerçevesinde AB Komisyonu’nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile bir araya geldi.

AB Bakanı Bozkır AB Komisyonu üyesi Füle ile görüştü

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Brüksel temasları çerçevesinde  AB Komisyonu’nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi StefanFüle ile bir araya geldi.

AB Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada, görüşmenin hem ilişkilerin geneli hem de Türkiye’nin müzakere sürecine ait değerlendirme yapma imkanı sunduğu kaydedilerek, 8 Ekim’de yayımlanması öngörülen İlerleme Raporu’nun da ele alındığının altı çizildi.

Açıklamada, Füle’nin, Türkiye’nin AB için mühim bir müşterek olduğunu vurguladığı ve aralarında iktisat ve ticaret, hariç siyaset diyaloğu, vize ve göç politikası ile enerjinin de bulunduğu, devasa ve kullanılmayan potansiyel bulunan bölgelerde ilişkilerin derinleştirilmesini savunduğu belirtildi.

Füle’nin, katılım müzakerelerinin AB-Türkiye ilişkilerinin motoru olduğunu vurguladığı görüşmede, yasa devleti ve ana haklar konularında Türkiye’nin AB Komisyonu ile angajmanını genişletmesinin gerekliliği üstünde durduğu vurgulandı.

Görüşme sonrasında sosyal medya vasıtası ile mesaj yayınlayan Füle, “Bozkır ile müşterek gayemiz olan, bir gün Türkiye’yi AB’de görme doğrultusunda işbirliğini tekrar canlandırma hakkında anlaştık” ifadelerini kullandı.

Füle’den evvela AB Komisyonu’nun Uluslararası İşbirliği ve İnsani Yardımdan Sorumlu Üyesi Kristalina Georgieva ile görüşen Bozkır, Füle’den sonra ise Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ve AB Komisyonu’nun Kalkınmadan Sorumlu Üyesi Andris Piebalgs ile bir araya geldi.

Bozkır’ın bugünkü temaslarını, AB Bölgeler Komitesi Başkanı Michel Lebrun ve Belçika’daki Türk sivil cemiyet kuruluşlarıyla görüşerek tamamlaması öngörülüyor. Bozkır, Brüksel'deki temaslarını yarın da sürdürecek.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber