Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 24 Mart 2015 - 15:43 Yorum: 0

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Adana'da

Bakan Bozkır: "AB'ye üyelik süreci ve Türkiye'nin yeni AB stratejisi" konulu sivil toplumda diyalog toplantısına katıldı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Adana'da

ADANA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB Sürecine ilişkin, "Türkiye'nin seviyesini artırmak, daha güzel bir Türkiye haline gelmesini sağlamak, çocuklarımızın daha iyi bir Türkiye'de yaşamasını sağlamak bakımından bu sürecin devamına gerçekten ihtiyacımız var" dedi.

Bozkır, Adana'da bir otelde düzenlenen "AB'ye üyelik süreci ve Türkiye'nin yeni AB stratejisi" konulu sivil toplumla diyalog toplantısında geçtiğimiz günlerde vefat eden yazar Yaşar Kemal'i saygı ve şükranla andı, Allah'tan rahmet diledi.

Halk arasında Çukurova'nın "Adam eksen biter" diye ifade edildiğini aktaran Bozkır, "O bereketli topraklardan çok büyük insan ve doğa dostunu yeşerttiniz, büyüttünüz. O da bu topraklara olan borcunu, bütün dünyaya anlatarak bir anlamda ülkemizi, bu bölgeyi tanıtmakla ödedi. Türkiye'nin imajını dünya üzerinde Yaşar Kemal'in sözlerinden daha güzel bir şekilde etkileyecek bir strateji bulmak zor" diye konuştu.

- Sivil toplum 

1980'li yıllarda 50 sivil toplum kuruluşu olmazken bugün Türkiye'de cumhuriyet tarihin en fazla rakamı olarak 104 bin sivil toplum kuruluşu olduğunu anlatan Bozkır, bu durumun demokrasinin de bir teminatı olduğunu kaydetti.

Bozkır, "Sivil toplum, fikrini ifade eden, öneriler sunan, gerektiğinde tenkit yapan, görüşler üreten en önemli unsurlardan bir tanesidir. Sivil toplum ne kadar gelişirse ülkeler, demokrasiler o kadar gelişir" dedi.

- AB süreci

Bozkır, AB sürecinin Türkiye'nin bir medeniyet projesi olduğunu belirtti.

Yıllardır sürecin devamı için uğraşan insanlardan birisi olduğunu anlatan Bozkır, şunları söyledi:

"Bu sürecin Türkiye'ye sağladığı katkıları, demokrasimize, sadece demokrasimize değil, insan haklarına, temel hak ve özgürlüklere, onun yanında çevre konusuna, gıda güvenliği, eğitim konusuna ve fasıllar itibariyle AB'nin kapsadığı tüm konulara gerçekten Türkiye'nin şimdiye kadar ihtiyacı oldu, bundan sonra da ihtiyacı var. Türkiye'nin seviyesini artırmak, daha güzel bir Türkiye haline gelmesini sağlamak, çocuklarımızın daha iyi bir Türkiye'de yaşamasını sağlamak bakımından bu sürecin devamına gerçekten ihtiyacımız var."

- Adana

Bozkır, Adana'nın tarih, kültür ve ekonomik değerler ve tarımsal zenginlikleri açısından Türkiye'nin en güzel köşelerinden biri olduğunu, kentin gelecekte büyük potansiyel taşıyacak olan Ortadoğu, Asya, Afrika pazarlarına yakınlığı, uygun yatırım ortamı, güzel insanıyla ülke için büyük avantajlar taşıdığını belirtti.

- Erasmus Projesi

Bozkır, Erasmus Projesinden bugüne kadar genç, akademisyen, meslek erbabı olarak 400 bin insanın faydalandığını, Türkiye'ye 600 milyon avro katkı sağlandığını belirtti.

Bozkır, "Önümüzdeki dönem 2020 yılına kadar olmak üzere yaklaşık 800 milyon avroluk bir projemiz var elimizde. 500 bin vatandaşı bundan yararlandıracağız. Avrupa'ya gitmek olsun, akademik hayata katkı olsun. Bir oto tamirhanesinde çalışan çırağın da ilk defa yurt dışına gittiğini görüyoruz, hayatında ilinin dışına çıkmamış gençlerimizin de yurt dışına gittiğini görüyoruz" diye konuştu.

Toplantı basına kapalı devam etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber