Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 07 Nisan 2014 - 15:43 Yorum: 0

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu Strazburg'da

Çavuşoğlu: "Genel Sekreterle Türkiye’de devam eden reform süreci, 5. yargı reformu paketi gibi konuları görüştük. Bunların dışında reform paketleri planlıyoruz. Yeni reform paketlerinin yakında meclis gündemine gelmesini bekliyorum"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu Strazburg'da

STRAZBURG (AA) – AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) Türkiye’den bireysel başvuruların azalması ve birçok konuda hukuki reformların yapılması için çalıştıklarını belirterek, “Yeni reform paketlerinin yakında meclis gündemine gelmesini bekliyorum” dedi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Onursal Başkanlık Madalyası'nı almak ve Avrupa Konseyi'nde temaslarda bulunmak üzere Strazburg’da bulunan Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks'le görüştü. Çavuşoğlu ve Jagland, görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Jagland’la birçok konuda fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek, “Genel Sekreterle Türkiye’de devam eden reform süreci, 5. yargı reformu paketi gibi konuları görüştük. Bunların dışında reform paketleri planlıyoruz. Yeni reform paketlerinin yakında meclis gündemine gelmesini bekliyorum.” dedi.

Jagland’ın Türkiye’deki reformlarda teşvik edici rol oynadığını belirten Çavuşoğlu, “AİHM’e ülkemizden bireysel başvuruların azalması ve birçok konuda reform yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda Jagland teşvik edici bir rol oynuyor” diye konuştu.

Çavuşoğlu, Genel Sekreter Jagland’ın Ukrayna ile Rusya arasındaki krizde çok önemli bir rol oynadığını belirterek, Avrupa Konseyinin krizin insani açıdan olumsuz etkilerinin azaltılmasında etkili olacağına inandıklarını söyledi.

-“Türkiye’de işler doğru yönde gidiyor”

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland ise Türkiye’nin özellikle Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru konusunda önemli adımlar attığını belirterek, "Türkiye’nin Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı getirmesini çok önemli buluyorum. Bu sadece Türkiye için değil, AİHM için de önem taşıyor. Bu sayede Türkiye, AİHM’de davası süren ülkeler arasında 2.sıradan 5. sıraya geriledi. Bu durum işlerin doğru yönde gittiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber