Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Aralık 2014 - 14:03 Yorum: 0

AB Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Antalya temsilcilikleri açıldı (1)

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

AB Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Antalya temsilcilikleri açıldı (1)

ANTALYA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Aktif, çok boyutlu ve vizyoner bir dış politika izliyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'la, Antalya Valiliğinin yeni hizmet binasında düzenlenen AB Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Antalya temsilciliklerinin açılış törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, Dışişleri Bakanlığının 4. temsilciliğinin Antalya'da açıldığını belirten Çavuşoğlu, geleneksel faaliyet alanı yurt dışı olmasına karşın yurt içinde de temsilcilik açılması ihtiyacının önceki Dışişleri Bakanı ve şimdiki Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından fark edildiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Başbakan Davutoğlu'nun yurt içinde 3 temsilcilik açtığını hatırlatarak, bunun nedeninin diplomasideki yapısal değişiklik sonucu, kapalı kapılar arkasından çıkarak, sivil toplum örgütlerine kadar yayılması olduğunu belirtti.

Diplomasinin çok dinamik bir yapı kazandığının altını çizen Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Aktif, çok boyutlu ve vizyoner bir dış politika izliyoruz. Bu çok boyutlu politikanın sadece Dışişleri Bakanlığımız tarafından yürütülemeyeceğinin de farkındayız. O nedenle bütün şehirlerimizi ve şehrin dinamiklerini de öncelikle Antalya gibi Türkiye'nin dünyaya ve Avrupa'ya açılan bir penceresi olan şehrin diplomasiye katılımını ve katkısını artırmak istiyoruz. Bu aktif dış politikamızın nasıl yurt dışında etkinliğini görüyorsak, uluslararası örgütlerin, farklı ülkelerin de ilgisinin arttığını her birlikte görüyoruz. 2002 yılında ülkemizdeki toplam büyükelçilikler, başkonsolosluklar ve uluslararası örgütlerin temsilcilik sayısı 166 idi. Bugün bu rakamın 254'e yükseldiğini görüyoruz. Antalyamız da bundan nasibini almaktadır."

Çavuşoğlu, İstanbul'un New York'tan sonra dünyada en fazla başkonsolosluk açılan 2. şehir olduğunu dile getirerek, Antalya'nın da sunduğu hizmetler, doğal güzelliği ve sivil toplum örgütleriyle Türkiye'nin önemli bir şehri olduğunu vurguladı.

Önümüzdeki yıl Antalya'yı diplomasinin merkezi yapacaklarını ifade eden Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı ve G20 zirvesinin Antalya'da olacağını belirtti.

Çavuşoğlu, günümüzdeki turizmin niteliğinin değiştiğinin altını çizerek, Antalya'ya kış aylarında 100 bin turistin golf oynamak için geldiğini, geçen yıl bin 500 futbol takımının da Antalya'da kamp yaptığını hatırlattı.

Antalya'daki misafirperverlikten memnun kalan birçok yabancının Antalya'ya yerleştiğini ve hemşehrileri olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Böylesine insanların ilgisini çeken bir ilde temsilcilik açılması doğaldır" diye konuştu.

(Sürecek)

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber