Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 24 Ekim 2014 - 17:33 Yorum: 0

AB diplomatlarına göre "Türkiye Esed konusunda haklı"

Bazı AB diplomatları, Türkiye'nin "Suriye'deki durumun bu noktaya gelmesinin temel sebebinin Esed rejimi olduğu" yönündeki duruşunu haklı buldu.

AB diplomatlarına göre 'Türkiye Esed konusunda haklı'

Bazı Avrupa Birliği (AB) diplomatları, Türkiye'nin 'Suriye'deki durumun gerçek sebebinin Esed rejimi bulunduğu ve bu rejimle savaşılması gerektiği' yönündeki değerlendirmesinde haklı bulunduğu görüşünde.

Suriye konusu için değerlendirmelerde olan bazı AB diplomatları, Suriye'deki durum ve Kobani'de IŞİD'le mücadelede Türkiye'nin tavrına ait olarak, birliğin Türkiye'nin pozisyonu itibarıyla yaşadığı zorlukların bilincinde olduğunu belirtti.

Türkiye'nin, Kobani'ye peşmergenin geçişine izin vererek PYD'ye değil, IŞİD'le mücadeleye destek verdiğinin altını çizen kaynaklar, bu vaziyeti 'olumlu bir adım' şekilde niteledi. 

Türkiye'deki 1,5 milyon Suriyelinin ülkeye entegrasyonu için 70 milyon avroluk miktarı Ankara'ya bağış etme konusunu tartıştıklarını dile getiren AB kaynakları, bu miktarın bir kısmının Kobani'den gelenler için insani katkı olarak ayrılacağının altını çizdi.

Kobani'de takribî bir aydır süren çatışmalar itibarıyla şimdiye kadar 200 bin şahıs Türkiye'ye sığındı.

ETİKETLER: AB , diplomat , Türkiye , Esed , rejim
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber