Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 23 Temmuz 2014 - 01:10 Yorum: 0

AB dışişleri bakanlarından ateşkes çağrısı

İsrail'in Gazze'de sivilleri katletmesini ve Hamas'ın roket atmasını kınayan AB dışişleri bakanları, derhal ateşkes çağrısı yaptı

AB dışişleri bakanlarından ateşkes çağrısı

Brüksel'de toplanan AB dışişleri bakanlarının ilgili kararında, 'AB, birçoğu çocuk ve hanım yüzlerce sivil kaybı verilmesini kınar. Herhangi bir saldırıya karşı İsrail'in meşru müdafaa hakkını tanımakla beraber İsrail ordusunun operasyonlarının orantılı ve uluslararası insani hukuka müsait olması gerektiğini vurgular' denildi.

Kararda, İsrail'in Gazze'nin Şucaiyye Mahallesi'ne yönelik saldırısının şoke edici bulunduğu ve hızla kötüleşen insani durumdan derin kaygı duyulduğu belirtildi.

Gazze'den İsrail'e füze atılmasının da kınandığı kararda, Hamas'a bu tür eylemlere hemen son vermesi ve şiddeti lanetlemesi çağrısında bulunuldu.

AB dışişleri bakanlarının kararında, taraflardan Gazze'ye insani yardımların güvenli ve eksiksiz biçimde ulaştırılmasında sorumluluklarını yerine getirmeleri ve iyi niyetle hemen ateşkes uygulamaları istendi.

Yaşanan trajik olayların Gazze'deki var durumun sürdürülemez olduğunu teyit ettiği belirtilen kararda, 'İsrail'in meşru güvenlik gereksinimi bütünüyle tanınmakla beraber Gazze'deki insani ve sosyo-ekonomik duruma çözüm bulunması gereği önemle vurgulanır. BM Güvenlik Konseyi'nin 1860 No'lu kararı uyarınca Gazze'ye ve Gazze'den insani yardım, ticari mal ve insan geçişi derhal, şartsız ve sürdürülebilir şekilde başlamalıdır' ifadesi kullanıldı.

Kararda, şartların müsaade etmesi biçiminde Refah Sınır Kapısı'ndaki AB misyonunun yeniden aktif duruma getirilmesi dahil Filistinliler ve İsraillilerin meşru güvenlik, ekonomik ve insani ihtiyaşlarını karşılayan kapsamlı ve sürdürülebilir çözüme katkı yapmaya hazır olunduğu kaydedildi.

Muhabir: Feyzullah Yarımbaş

ETİKETLER: AB , dışiş , bakanndan , ateşkes , çağrısı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber